Asumisoikeusasunnot

Asumisoikeusasunto on asunto, jota asukas hallitsee mutta ei omista. Hän maksaa asumisestaan kuukausikulujen lisäksi maksun, joka palautetaan hänelle poismuuton yhteydessä.

Kenelle palvelu on tarkoitettu ja millä ehdoin

Asumisoikeusasunnon hakijan tulee olla täysi-ikäinen henkilö, joka ei omista hakualueella omistusasuntoa. Hakijalla ei myöskään saa olla varallisuutta siinä määrin, että hän voisi rahoittaa vähintään puolet hakemansa tai vastaavan asunnon käyvästä hinnasta. Varallisuusrajat eivät koske kuitenkaan yli 55 vuotiaita vaan he voivat aina hakea asumisoikeusasuntoa.

Asumisoikeusasuntoa voivat hakea 18 vuotta täyttäneet henkilöt.

Palvelun maksullisuus 

Maksullinen

Järjestysnumeron ja asunnon hakeminen on maksutonta.

Asumisoikeusasunnon hakua varten tarvitset järjestysnumeron, jonka saat Nokialla sijaitsevien asuntojen osalta Nokian kaupungin tilapalveluista.

Lisäksi sinun on jätettävä hakemus sille talonomistajalle, jonka omistamasta talosta haluat asumisoikeusasunnon. Mikäli sinulla on järjestysnumerosi perusteella mahdollisuus asuntoon, asunnonomistaja pyytää vielä kaupungilta nimeämispäätöstä, jossa tarkistetaan, että täytät annetut edellytykset. Tämän jälkeen voit tehdä asumisoikeussopimuksen omistajan kanssa.

Hakiessasi järjestysnumeroa saat hakulomakkeen:

Nokian kaupungin tilapalvelut

Harjukatu 21, 2. krs.
37100 Nokia
Puh. 040 133 4163
tai tulostamalla hakulomakkeen paperille.

Täytä liitteenä oleva lomake, lähetä postitse tai tuo se henkilökohtaisesti tilapalveluihin.
Asumisoikeushakemus (pdf)

Järjestysnumerohakemuksen voi jättää myös sähköisesti YH Kotien sivuilla.