Lapsen oikeuksien viikko


Valtakunnallista Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään 14.11.-20.11.2022. Nokian kaupungin eri toimijat ovat mukana viikon vietossa. Lapsen oikeuksien viikon tavoitteena on tehdä lapsen oikeuksia tunnetuksi lapsille ja kaikille kuntalaisille. Tämän vuoden teemana on turvallisuus. Tutustu viikon aikana järjestettäviin tapahtumiin.

Maanantai 14.11.

  • Varhaiskasvatuksen lasten videotervehdys sekä lasten tekemät lapsilasit luovutetaan kaupunginvaltuutetuille klo 17.50 ennen valtuuston kokouksen alkua.

Tiistai 15.11.

  • klo 17-19 Tyttölän kohtaamispaikassa illan teemana on lapsen oikeudet. Ohjelmassa on keskustelua lapsen oikeuksista ja kruunujen askartelua. Jokainen lapsi saa olla kuninkaallinen.
  • klo 17-19 MLL Nokian yhdistys järjestää Nokia-Salissa avoimen yleisöluennon Riippuvuudet ja turvattomuus – miten luoda nuorelle turvasatama elämän myrskyihin? Luennoitsijana Camilla Roivas Myllyhoitoyhdistys ry:stä.

Keskiviikko 16.11.

  • MLL:n Nokian yhdistyksen kakkutarjoilu avoimessa päiväkodissa. Paikka: Perhetalo Täpinä. Kakkua tarjolla niin kauan kuin sitä riittää. Avoimessa päiväkodissa ja koululaisten iltapäiväkerhossa aihetta käsitellään lasten kanssa ikätasoisesti leikkien, tanssien, laulaen ja askarrellen.

Torstai 17.11.

  • MLL:n Nokian yhdistyksen kakkutarjoilu avoimessa päiväkodissa. Paikka:  Perhetalo Tuutikki. Kakkua tarjolla niin kauan kuin sitä riittää. Avoimessa päiväkodissa ja koululaisten iltapäiväkerhossa aihetta käsitellään lasten kanssa ikätasoisesti leikkien, tanssien, laulaen ja askarrellen.

Lauantai 19.11.

  • Nokian seurakunta järjestää klo 13.00-15.00 lasten linnanjuhlat Urhatussa. Juhla on suunnattu 2-6- vuotiaille lapsille yhden aikuisen kera. Leikki-teemaisissa juhlissa on herkkutarjoilu.

 

Lapsen oikeuksien viikko eri palveluissa

Neuvolassa tehdään Turvallisuuden puu, johon lapset ja aikuiset saavat kirjata asioita, jotka tuovat turvallisuuden tunnetta. Viikon loputtua kuva seinästä julkaistaan neuvolan some-kanavissa.

Kirjasto- ja kulttuuritalo Virran lasten- ja nuortenosastolla järjestetään aineistonäyttely lasten oikeuksiin liittyen.

Nuorisopalvelut toteuttavat eri toiminnoissaan turvallisuusseinän. Turvallisuusseinälle kerätään lasten ja nuorten ajatuksia turvallisuudesta, esimerkiksi miten turvallisuus näkyy heidän elämässään tai mistä turvallinen tai turvaton olo tulee.

Nuorisovaltuusto tekee ”tietopaketteja” lasten oikeuksista sosiaaliseen mediaan sekä Kirjasto- ja kulttuuritalo Virran infotauluille.

Varhaiskasvatus ja koulut huomioivat viikon eri tavoin.