Varikon palvelutoiminta

Tältä sivulta löydät Varikon tarjoamat palvelut. Varikko on ensisijaisesti Nokian kaupungin sisäinen palveluyksikkö, joka järjestää muun muassa sisäisiä kuljetuksia, huoltaa ja vuokraa kaupungin ajoneuvoja, huolehtii Nokian päiväkotien pyykkien pesusta ja hoitaa kaupungin postipalvelua.

Huolto

Varikon huolto vastaa Nokian kaupungin ajoneuvojen, työkoneiden ja lisälaitteiden huollosta ja korjauksista. Huolto käyttää myös ajoneuvot katsastuksessa sekä huolehtii renkaiden vaihdon ja säilytyksen. ​

 

Kahvila

Varikkokahvila on Varikon työmaaruokala, joka tarjoaa viihtyisässä ympäristössä varikon työntekijöille lounasta sekä kahvit ja pientä purtavaa. Kahvila hoitaa myös kokouskahvitukset Varikon tiloissa. ​

Kuljetukset

Varikon kuljetuspalvelut huolehtivat varikon ja esimerkiksi koulukuljetusasiakkaiden oikea-aikaisista ja turvallisista kuljetuksista. Tehtäväkenttään kuulu mm.: ateriakuljetukset keskuskeittiöiltä kouluille ja päiväkodeille; sisäisen ja ulkoisen postin nouto, haku ja lajittelu sekä kaupungin sisäiset muutot.

 

Materiaalivarasto

Varikon varasto toimii tyypillisen varaston mukaisesti ottaen vastaan, lähettäen ja säilöen monenlaisia tarvikkeita. Varastosta Nokian kaupungin eri toimijat voivat tilata muun muassa: wc- ja käsipaperit, pesuaineet ja siivoustarvikkeet, toimistotarvikkeet, ensiaputarvikkeet sekä muita yleisiä tarvikkeita.

Metalliverstas

Varikon metalliverstas tuottaa kaupungin oman organisaation tilauksesta erilaisia metallitöitä, kuten; hitsauksia, sorvauksia, erilaisia korjaus- ja peltitöitä (esim. kanttaukset). Lisäksi tilaustyönä voidaan valmistaa esim. metallirakenteita, heloja, vaatetelineitä, muita koriste-esineitä yms. ​

Kierrätys

Varikko hoitaa kaupungin yksiköistä poistuneiden tavaroiden kierrätyksen. Käyttökelpoinen tavara huolehditaan uusiokäyttöön ja käyttökelvoton tavara lajitellaan asianmukaisesti.

 

Pesula

Varikon pesula huolehtii Nokian kaupungin päiväkotien vuodevaatteiden, tyynyjen ja peittojen pesusta sekä Varikon työntekijöille tehtävien mukaiset työvaatteet ja niiden pesusta ja huollosta.

Puuverstas

Puuverstas hoitaa kaupungin sisäiset erilaiset rakennus-, korjaus-, maalaus- ja puusepäntyöt sekä muita pienimuotoisia saneeraustöitä. Palveluun kuuluu myös vanhojen huonekalujen entisöinti sekä kaupungin sisäiset muutot ja siihen liittyvät tehtävät (kuten taulujen ripustukset).

 

Ulkotyöt

Varikon ulkotyöryhmä huolehtii pääosin ulkoalueilla tehtävistä tarpeellisista huoltotöistä. Tehtäväkenttään kuuluvat mm: kaupungin kiinteistöjen avustavat lumityöt (esim. lastaussillat), roskien kerääminen kaupungin kohteista (esim. päiväkotien pihat sekä bussipysäkit), ulkoalueiden kunnostus (esim. luontoalueet, leiripaikat jne.) sekä muut avustavat kiinteistöhuollon työt. Työtehtävät vaihtelevat laajasti tilanteen mukaan.

Vuokraustoiminta

Kaupungin eri toimipisteet voivat vuokrata Varikolta koneita, laitteita ja kokoustiloja.