Päiväkoti- ja kouluruokailun tavoitteet

Päiväkotiruokailu

Ruokailun tavoitteena varhaiskasvatuksessa on edistää lapsen terveyttä ja opettaa hyviä tapoja. Se ohjaa terveelliseen ravitsemukseen sekä kehittää maku- ja ruokailutottumuksia. Ruokailu varhaiskasvatuksessa täydentää kotona tapahtuvaa ruokailua.

Lasta opetetaan ja totutetaan erilaisiin makuihin. Lapsi oppii myös ruokailuun liittyviä käytöstapoja ja juhlapyhiin liittyviä ruokaperinteitä. Varhaiskasvatuksen tavoitteena on edistää lasten ruokakulttuurin myönteistä kehittymistä yhdessä perheen kanssa.

Kouluruokailu

Kouluruokailun päätavoitteena on ylläpitää oppilaan terveyttä ja työtehoa. Kouluruokailun tulee täydentää koululaisen kotona nauttimaa ruokaa. Kouluruokailulla ohjataan terveelliseen ravitsemukseen, pyritään kehittämään ruoka- ja makutottumuksia ja opetetaan hyviä ruokailutapoja. Nokian kaupungissa kouluateriat suunnitellaan turvaamaan edellä mainittujen tavoitteiden toteutumista.

Kouluruoka ei ole pelkkää vatsantäytettä. Opetushallituksen linjauksen mukaan kouluruokailun tulee opettaa lapsille ja nuorille terveellisiä elämäntapoja, suomalaista ruokakulttuuria ja hyviä käytöstapoja. Ammattitaidolla valmistettu kouluruoka on huolenpitoa, kasvatusta sekä yhdessä syömisen iloa.

Maistuvia hetkiä kouluruoan parissa!

Päiväkodin opetusruokailu tilanne. Aikuinen ruokailee lasten kanssa. Aikuinen ja lapsi katsovat toisiaan ja hymyilevät.