Ilmastovahti tekee näkyväksi kaupungin ilmastotyön

Ilmastovahti on Nokian kaupungin tuottama palvelu, josta voit seurata, millä toimilla kaupunki pyrkii olemaan hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Palvelu pohjautuu kaupunginvaltuuston joulukuussa 2022 hyväksymään Hiilineutraali Nokia 2030 –tiekarttaan. Kaupungin ilmastotoimien lisäksi voit seurata ilmastovahdista kasvihuonekaasupäästöjen kehitystä ja kaupungin energiatehokkuustoimia.

Nokian ilmastovahti on toteutettu PowerBI-ohjelmalla. Voit suurentaa ilmastovahdin koko näytölle vahdin oikean alakulman kaksipäistä nuolta klikkaamalla (Avaa koko näytön tilassa). Takaisin sivulle pääset esc-näppäimellä. Voit siirtyä teemasta toiseen vasemmalla olevan valikon kautta. Voit ryhmitellä aineistoa haluamallasi tavalla klikkailemalla graafeja ja taulukoiden otsikoita tai rivejä.

 

Jos PowerBI-upotus ei näy, voit siirtyä tarkastelemaan ilmastovahtia tästä linkistä.

 

Ilmastovahti kokoaa tietoa useista tietolähteistä

Kaupungin ilmastotoimet päivittyvät palveluun päivittäin kaupungin sisäisessä käytössä olevasta hankeseurantaohjelmasta. Ilmastovahtiin on tuotu hankkeita, joilla on suora kytkös ilmastonmuutoksen hillintään tai sopeutumiseen. Ilmastovahtiin ei ole tuotu kaupungin investointeja. Tulosalueet vastaavat hankkeiden päivittämisestä itsenäisesti oman aikataulunsa mukaisesti.

Ilmastopäästöjen tiedot päivittyvät palveluun kerran vuodessa, kun Suomen ympäristökeskus julkaisee viralliset päästölaskentatiedot. Päästölaskenta perustuu tilastotietoihin ja valmistuu noin 1,5 vuoden viiveellä.

Kaupungin toteuttamien energiatehokkuustoimien tiedot päivitetään palveluun kerran vuodessa samassa yhteydessä, kun kaupunki raportoi toteuttamansa energiatehokkuustoimet Motivalle.