Junaliikenne

Juna on nopea ja edullinen tapa taittaa esimerkiksi työmatka Tampereelle. Junaliikenteessä on kattava valikoima lipputuotteita sekä satunnaisille liikkujille että säännöllisesti matkustaville.

Valitse sinulle sopivin lipputuote

Lähijunissa voi matkustaa VR:n kausilipulla ja VR:n lähiliikenteen kertalipulla tai sarjalipulla, jonka voi ostaa sujuvimmin VR Matkalla- tai VR Lähijunat -mobiilisovelluksesta, vr.fi-verkkokaupasta tai VR:n lippuautomaatista. Myös kaukoliikenteen kausi- ja sarjalipuilla voi matkustaa lähijunassa, mikäli kuljettava yhteysväli on sama kuin lipussa.

Lähijunalipun hinta on kuljetusta reitistä riippuen aikuiselta joko 2,30 euroa tai 4,10 euroa. 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat ja eläkeläiset saavat lähiliikenteen lipuista 50 prosentin alennuksen. Nokia–Tampere-välillä kulkee myös kaukojunia, joissa hinnat vaihtelevat hieman.

Matkustaessa sekä junalla että bussilla, kannattaa valita Nysse+VR -yhdistelmälippu, joka sisältää Nysse-bussien matkat joko vyöhykkeillä A–C tai A–E sekä junalipun Tampere–Nokia -välillä. Lippu on voimassa 30 päivää. Nysse-lippu ladataan Tampereen matkakortille ja junamatkojen osalta lippuna toimii paperinen VR:n kausilippu.

 

Rakastu raiteisiin -tunnus