Hankkeet

Ällienjakomo

Ällienjakomo nimi tulee opetussuunnitelman perustasta, seitsemästä laaja-alaisen osaamisen tavoitteesta. L-kirjaimista, ”ällistä”, siis ällät ja ällit jakoon, osaamisen jakaminen on meidän ydintä!

Ällienjakomon tavoitteena on laaja-alaisen osaamisen rantauttaminen koulun arkeen, osallistaa oppilaat mukaan toimintaan ja tehdä opetussuunnitelman muutokset näkyväksi oppilaille. Oppilasagentti jakaa osaamistaan oppilaille, opettajille sekä koulun ulkopuolelle. Oman koulun sisällä tapahtuvan toiminnan lisäksi yhteistyötahoina ovat esimerkiksi päiväkodit, vanhainkodit ja toiset Nokian koulut myös nivelrajojen yli.

Ällienjakomossa on mukana lähes kaikki Nokian kaupungin peruskoulut, joissa jokaisessa agenttitoiminnasta vastaa yksi tai useampi vastuuopettaja. Toiminnan lähtökohtana on koulun omat tarpeet, minkä seurauksena on syntynyt erilaista osaamista jakavia agentteja. Kussakin koulussa on yhden tai useamman teeman mukaisia agentteja. Harjuniityn painoalueet ovat fiilis-, TVT- ja liikunta-agentit.

Harjuniityn koulun ”Ällienjakomo” -vastaavat opettajat ovat lukuvuonna 2020-2021 Hanna-Kaisa Karttunen ja Harri Pirttimäki.