Omakanta

Omakanta (www.kanta.fi) on Kanta-palveluiden kansalaisille tuottama valtakunnallinen verkkopalvelu. Omakannasta löytyvät mm. sähköiset reseptit, terveystiedot sekä koronapassina toimiva EU:n koronatodistus.

Omakannassa puolesta-asiointi on mahdollista alle 10-vuotiaan huollettavan puolesta. Toistaiseksi Nokialla käytössä oleva potilastietojärjestelmän versio ei mahdollista 10–17-vuotiaan huollettavan tietojen tarkastelua Omakannassa. Suomi.fi-palvelun Terveydenhuollon asioiden hoito -valtuudella täysi-ikäinen ja täysivaltainen henkilö voi asioida Omakannassa myös toisen aikuisen puolesta.

Siirry Omakantaan.

 

Reseptit

Uusintapyyntö tehtävä viimeistään 8 päivää ennen kuin lääkkeet loppuvat. Jos resepti on mennyt vanhaksi ja uusintapyyntö ei onnistu Omakannan kautta, ota yhteys terveysasemalle Kansalaisen terveyspalvelun Omahoito-viestillä. Kerrothan asiasi mahdollisimman selkeästi jo ensimmäisessä Omahoito-viestissä, kiitos!

Siirry Omakantaan

 

Terveystiedot

Omakannan Terveystiedot-osiosta löydät:

  • Ammattilaisten kirjaukset terveydenhuollon käynneistä ja yhteydenotoista. Tiedot tulevat näkyviin viiveellä (viimeistään 6 vuorokauden kuluttua käynnistä/yhteydenotosta).
  • Laboratoriotutkimukset. Tulokset tulevat näkyviin 0-14 vuorokauden kuluttua niiden valmistumisesta.
  • Rokotukset. Omakanta näyttää Nokian terveyspalveluissa 06/2014 alkaen annetut rokotukset.

Siirry Omakantaan

 

Koronatodistus

Suomessa koronapassina toimii EU:n koronatodistus, joka koostuu kolmesta eri todistuksesta: todistus koronarokotuksesta, todistus koronatestituloksesta ja todistus sairastetusta koronavirustaudista. EU:n koronatodistusta voi käyttää myös matkustaessa. Voit ladata koronapassin puhelimeen tai tulostaa sen.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tallentaa koronapassia puhelimeen tai tulostaa sitä, voit käydä kirjasto- ja kulttuuritalo Virran infopisteellä tulostamassa sen.

Siirry Omakantaan