Repe, Romu ja Riepu aloittavat kierroksensa Nokialla


Pirkanmaan Jätehuollon Repe, Romu ja Riepu ottavat maksutta kyytiinsä kodin vaaralliset jätteet, metalliromut, sähkölaitteet sekä poistotekstiilit. Autot kiertävät Nokialla 25.4. - 14.5.2024. Vuoden aikana autot  pysähtyvät 17 kunnan alueella.

Tarkista jätteet kotona

Keräysautojen kyytiin kelpaavat jätteet kannattaa tarkistaa ennen pysäkille lähtemistä. Apua tähän saa Pirkanmaan Jätehuollon verkkosivuilta ja Roskakalenterista. Sieltä löytyvät myös kierroksen aikataulu, pysäkkien osoitteet sekä ohjeet miten keräyspaikalla toimitaan.

Viime vuonna kuormureilla oli 91 keräyspäivää (Nokia 9) ja 5314 asiakasta (Nokia 439). Koko 17 kunnan alueelta kyytiin saatiin noin 54 000 kg (Nokia 7300 kg) kodin vaarallisia jätteitä ja 104 000 kg (Nokia 11 900 kg) metalleja.

Kodin vaarallisia jätteitä ovat muun muassa akut, öljyt, maalit ja erilaiset kemikaalit. Osa vaarallisten jätteiden ja sähkölaitteiden materiaalista kierrätetään ja vaaralliset ainesosat käsitellään haitattomaan muotoon. Metallit sulatetaan ja käytetään uusien metallituotteiden raaka-aineena.

Poistotekstiilejä kertyi viime vuoden kierroksella 6000 kg koko alueelta. Poistotekstiiliin kuuluvat rikkinäiset ja muuten huonot, mutta kuitenkin puhtaat ja kuivat tekstiilit kuten housut, hameet, paidat ja takit sekä kodintekstiilit. Keräykseen voi tuoda kaksi muovikassillista poistotekstiiliä kerrallaan. Kerätystä poistotekstiilistä jalostetaan mekaanisesti kierrätyskuitua, jota yritykset voivat käyttää tuotteidensa raaka-aineena. Lisätietoa löytyy verkosta.

Repe & Romu & Riepu -kierros täydentää jäteasemien ja jätekeskusten palvelua. Myös ne ottavat kodin vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet maksutta vastaan.

Näin Repe & Romu & Riepu kiertää Nokialla

Repe & Romu & Riepu verkossa.

Lisätietoja:

Pirkanmaan Jätehuolto Oy
kuljetussuunnittelija Kari Uusitalo
p. 0457 8841057