Lastenhoitoapua

Tarvitsetko lapsellesi hoitajaa lääkäri- tai parturikäyntisi ajaksi? Haluaisitko hetken aikuisten aikaa kiireisen lapsiperhearjen keskellä? Lähes kaikki lapsiperheet tarvitsevat välillä lastenhoitoapua, eikä sukulaista tai muuta läheistä ole aina saatavilla.

Tilapäistä lastenhoitoapua

Lastenhoitopalvelua on mahdollista ostaa myös yksityisiltä hoiva-alan yrityksiltä.

Sivun alkuun

Etsitkö säännöllistä hoitopaikkaa lapselle?

Nokian kaupungin varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympäri vuoden, kuitenkin viimeistään neljä kuukautta ennen hoidon tarvetta. Voit tutustua varhaiskasvatuksen toimintamuotoihin ja hakuvaihtoehtoihin kaupungin varhaiskasvatuksen sivuilla.

Sivun alkuun

Kuvassa lapsi keinuu leveässä vauvakeinussa ja aikuinen istuu hänen vierellään keinussa. Lapsella on huomioliivi yllään ja lierihattu päässään. Hän katsoo sivulleen. Aikuisen kasvoja ei näy kuvassa. Alla näkyy turvahiekkaa ja taustalla pensaita.
Kuva: Kalle Saarinen

Muuta tukea lapsiperheille

Joskus perheessä voi olla väsymystä tai vaikeuksia selviytyä arjesta, jolloin lastenhoitoavun sijaan tai sen lisäksi voidaan tarvita muutakin apua. Ota yhteyttä lapsiperheiden palveluohjaukseen, niin mietitään yhdessä ratkaisuja ja perheellesi sopivia palveluita.

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa lapsiperheiden palveluohjauksesta.

Kelan verkkosivuilta voit tarkistaa, mitkä etuudet ovat sinulle ajankohtaisia ja miten lapsen hoitomuoto vaikuttaa etuuksiin.

Sivun alkuun