Harjoittelijana Nokian kaupungilla

Arkkitehtiopiskelija Elma Mettälän mielestä elämässä on tärkeää löytää itselleen mielekkäät asiat, joiden kautta voi toteuttaa unelmiaan – esimerkiksi mieleiset työtehtävät ja innostava työpaikka. Arkkitehdin ammatti on kulkenut Mettälän ajatuksissa 11-vuotiaasta asti.

Arkkitehtiharjoittelija Elma Mettälä

Vanhempani ovat kertoneet, että rakennukset ja arkkitehtuuri ovat kiehtoneet minua jo ihan pienenä. Vuosien varrella on vahvistunut ajatus, että tämä on oma juttuni. Yläasteella ja lukiossa en tietysti voinut vielä tietää, mitä työ käytännössä olisi. Tein kuitenkin ainevalintoja opintoja silmällä pitäen ja hakeuduin pääsykokeisiin heti kirjoitusten jälkeen, Mettälä kertoo.

Sopivasti haasteita

Kolmen vuoden opintojen jälkeen Mettälä on vakuuttunut, että oma ala on löytynyt. Kesätyö arkkitehtiharjoittelijana Nokian kaupungin kaavoituksessa oli hänelle ensimmäinen oman alan työpaikka. Kesän jälkeen Mettälä jatkaa työskentelyä samoissa tehtävissä opintojen ohella.

Olen päässyt tutustumaan alaan tosi monipuolisesti. Työtehtäväni liittyvät ensisijaisesti kaavoitukseen ja kaupunkisuunnitteluun. Laadin kaavoitukseen liittyviä selostuksia ja asiakirjoja, valmistelen pienempiä asemakaavamuutoksia ja avustan laajemmissa kaavahankkeissa. Vastuuta annetaan sopivissa määrin, huomioiden osaamistasoni harjoittelijana, Mettälä toteaa.

Kaavaprosessit ovat pitkiä ja ne sisältävät monia vaiheita, joten neljän kuukauden kesätyörupeaman aikana ehtii nähdä vain osan prosessista. 

Nokia on kehittyvä kaupunki ja asiat edistyvät koko ajan. On hienoa seurata, miten ne projektit etenevät, joissa olen ollut itse mukana. 

Mukava työskennellä hyvässä työyhteisössä

Mettälän mielestä Nokian kaupunki on hyvä työnantaja. Mielikuva työnantajan luotettavuudesta syntyi jo hakuprosessissa. Kuntarekryn kautta tapahtunut prosessi sujui mainiosti ja työnantajaan pääsi tutustumaan jo hakuvaiheessa.

Päivittäisessä työssä vahvimmin korostuu ihana työyhteisö. Työskentelyilmapiiri on mukava, töitä tehdään yhdessä ja pääsen tutustumaan myös muiden alojen ihmisiin. Kaikki ovat ottaneet minut vastaan lämpimästi ja on kiva mennä töihin.

Kokemuksensa perusteella Mettälä suosittelisi Nokiaa työnantajana muillekin.

Ainakin oman alan opiskelijoille, tai toisaalta miksei ihan kaikille. Olen saanut tosi positiivisen kuvan työnantajasta, ei mitään pahaa sanottavaa. Pidän itsekin Nokiaa mahdollisena työnantajana myös tulevaisuudessa, Mettälä summaa.