Kirjoituskinkerit-näyttely avautunut taidetila Raamissa


Kuva- ja sanataidenäyttelyssä on lupa tunnustaa viha-rakkaussuhteensa Nokiaan – niin näyttelyn tuottajilla kuin vierailijoillakin.

Nokialaisten yläkoululaisten, Nokia-Seura ry:n ja Nokian kuvataiteilijoiden suurtuotanto Kirjoituskinkerit on avautunut taidetila Raamissa.

Nokialaisten yläkoulujen kirjoittivat aiheesta Minun Nokiani 2033. Suomen kielen ja kirjallisuuden opettajat ohjasivat lähes 500 oppilasta katsomaan rohkeasti kotiseutumme tulevaisuuteen. Viisitoistavuotiaalle kirjoittajalle kymmenen vuoden tähtäin on pitkä ja antaa villisti tilaa mielikuvitukselle. Miltä tulevaisuus näyttää, miltä oma kotiseutu tuntuu kymmenen vuoden päästä? Nuorten tekstien pohjalta Nokian Kuvataiteilijat ry valitsi osan teksteistä ja loi näiden pohjalta kuvituksen jouluksi 2023 julkaistuun Kirjoituskinkerit-kirjaa varten. Kuvittajien alkuperäisteoksista koottu moni-ilmeinen näyttely on avoinna taidetila Raamissa 8.1.–24.2.2024.

Niin nuorten teksteissä kuin taiteilijoiden teoksissakin tunnelmat vaihtelevat valosta ja lempeistä väreistä syvään, pelottavaan tummuuteen. Nokia saattaa olla kehittyvä ja kaunis unelmien kotiseutu jatkossakin tai tyhjä, ankea ja ahdistava asuinpaikka.

Kirjoituskinkerit-hankekokonaisuutta ovat tukeneet Alfred Kordelinin säätiön Nokian kaupunkirahasto, Hämeen Museoseura ry, Majaoja-säätiö sekä Operaatio Pirkanmaa.

Tervetuloa panemaan omat tunteesi puntariin!

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Nokia-Seura ry:

Veijo Hynninen, 0400 835 501, vyjhynninen@gmail.com

Maritta Pahlman, 050 305 689, maritta.pahlman@luukku.com