Reetta Partasen SYLI-näyttely tuo uudenlaisen luonnon taidetila Raamiin


Pääosassa Reetta Partasen SYLI-näyttelyä on galleriatilaan luotu uudenlainen luonnontila. Se rakentuu luonnon materiaaleista, osittain suoraan galleriaan muotoilluista veistosinstallaatioista, äänimaailmasta sekä videoteoksesta. Luonto ei vain näy galleriassa, se myös tuoksuu, kuuluu ja tuntuu.

SYLI-näyttelyn teemana on äidillinen hoiva toisia eliöitä ja olomuotoja kohtaan. Teokset tarkastelevat hoivan vaikutuksia – millä tavalla hoiva voi olla seurauksiltaan tuhoavaa tai synnyttävää. Näyttelyssä kulminoituu luonnon ja elämän sykli, perintö, historia ja tulevaisuus, yhteys ja irrallisuus. Tärkeiksi elementeiksi nousevat maa ja vesi eri muodoissaan niin hoivaajana kuin hoivattuna sekä ihmisen suhde niihin. Näyttely myös kyseenalaistaa hoivavietin sukupuolittumisen sekä miehisyyden klassisesti tuhoavana ja hallitsevana voimana nähdyt representaatiot näyttäessään maskuliinisen kehon myös pehmeänä, lempeänä tilana. Näyttely on kuvaus elämän syklille, ihmisen riippuvuudelle toisista eliöistä ja ympäristöstä sekä ympäristön vaikutuksille ihmiseen sekä toisin päin.

Tamperelainen Reetta Partanen (s. 1982) työskentelee ennen kaikkea kuvanveiston, tila-aika- ja yhteisötaiteen parissa. Teosten teemat löytyvät kohtaamisista ihmisten ja ympäristön kanssa, muutoksesta sekä Partasen omasta kokemuksesta ihmisenä olemisesta. Partanen valmistui kuvataiteilijaksi (amk) 2014 Kankaanpään taidekoulusta ja lisäksi hän on kuvataideterapeutti amk (2014) ja sosionomi amk (2007). Partanen on Suomen Kuvanveistäjäliiton, Suomen Kuvataidepsykoterapia ry:n ja Suomen Kulttuurirahaston Kannatusyhdistyksen jäsen. Yksityis- ja ryhmänäyttelyitä hänellä on kymmeniä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Näyttelyssä on käytetty eteerisiin öljyihin pohjautuvia hajusteita.

 

Reetta Partanen – SYLI taidetila Raamissa 5.6.-4.8.2023

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Reetta Partanen, 045 116 1623, reetta.partanen@gmail.com

reettapartanen.wordpress.com

Instagram @reettapartanen

 

Näyttely on avoinna Kirjasto- ja kulttuuritalo Virran kesäkauden aukioloaikojen mukaisesti

ma ja to 9-19, ti, ke, pe 9-18

Poikkeukset aukioloajoissa

To 22.6. avoinna 9-15

Pe (juhannusaatto) 23.6. suljettu