Läheiset voivat tavata Vihnuskodin ja Nokian hoivakodin asukkaita ulkona, myös lyhytaikaishoitoa käynnistetään


Äitienpäivästä 10.5. alkaen Vihnuskodin ja Nokian hoivakodin asukkaille ja heidän läheisilleen on pyritty järjestämään turvallisia tapaamisia ulkotiloissa. Mikäli läheinen toivoo tapaamista lähempää kuin kahden metrin turvavälin päästä, tulee hänen suojautua suu-nenäsuojaimella, joita saa tarvittaessa yksiköstä. Tapaamiseen ei saa tulla sairaana, eli esimerkiksi hengitystieoireisena ulkotapaamiset ovat kiellettyjä.

Tapaamisaikoja voidaan joutua rajaamaan asukkaiden turvallisuuden takaamiseksi. On myös mahdollista, että erityisesti alkuvaiheessa kaikkia toivottuja tapaamisia ei pystytä järjestämään samana päivänä. Ulkotapaamisiin vaikuttavat myös sääolosuhteet.

Asukas tuodaan yksiköstä tapaamiseen ulos. Läheisiä pyydetään odottamaan asukasta ulkona. Yksiöiden sisätiloihin ei ole mahdollista edelleenkään tulla.

Läheisiä pyydetään ottamaan yhteyttä hoitavaan yksikköön tarkemman tapaamisajan sopimiseksi. Vihnuskodin asukkaiden omaisilla on myös mahdollisuus olla kuva- ja puheyhteydessä asukkaan kanssa Skype-yhteydellä tai WhatsApp-sovelluksella.

Lyhytaikaishoito alkaa rajoitetusti tauon jälkeen

Koronapandemian vuoksi ikäihmisten lyhytaikaishoidon yksikköjen toiminta on ollut keskeytettynä 13.3. lähtien. Maanantaista 11.5. alkaen lyhytaikaishoitoa käynnistetään asteittain. Hoidon tarve määritellään ensisijaisesti asiakasohjauksessa.

Ikäihmisten lyhytaikainen hoitojakso on mahdollista toteuttaa vain, jos asiakas on oireeton. Asiakkaan ja perheen hengitystieoireet tai muut koronavirusinfektioon sopivat oireet tulee selvittää ennen mahdollisen lyhytaikaisjakson alkamista.

Lisätiedot:
Katja Uitus-Mäntylä,
vanhustyön johtaja
040 779 9055