Varhaiskasvatuspaikan irtisanominen

Lapsen varhaiskasvatuspaikka tulee irtisanoa heti, kun tietää varhaiskasvatustarpeen päättymisajankohdan. Varhaiskasvatuspaikkaa ei voi irtisanoa jälkikäteen. Kunnallinen varhaiskasvatuspaikka irtisanotaan ensisijaisesti sähköisen asioinnin kautta. (2.5.2024 alkaen eVaka Nokia -järjestelmässä) Jos varhaiskasvatuksen tarve loppuu kesken kalenterikuukauden, maksu määräytyy kuukauden toimintapäivien mukaan kuukausimaksua pienempänä.

Yksityisessä varhaiskasvatuksessa palveluseteli voidaan irtisanoa noudattaen 30 kalenteripäivän irtisanomisaikaa. Palvelusetelin voimassaolo päättyy 30 kalenteripäivän kuluttua irtisanoutumisesta. Palveluntuottaja voi periä asiakkaalta palvelusopimuksessa sovitulta irtisanomisajalta ainoastaan palvelusopimuksessa sovitun asiakasmaksun. Irtisanomisaika on palvelusopimuksen mukainen ja irtisanominen tapahtuu kirjallisesti irtisanomislomakkeella.

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen palveluohjaus keskittyy 2.5.2024 alkaen

Asiakasneuvonta varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen hakemiseen ja muihin varhaiskasvatuksen palveluihin liittyvissä asioissa keskittyy asiakasjärjestelmän vaihtumisen yhteydessä palveluohjaajille 2.5.2024 alkaen. Palveluohjaukseen voitte olla yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10–12. Varhaiskasvatuksen palveluohjaaja Ria Jokisalo p. 040 483 7145 varhaiskasvatus.palveluohjaus@nokiankaupunki.fi…

eVaka

eVaka Nokia on varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen tietojärjestelmä. Järjestelmä otetaan käyttöön Nokian varhaiskasvatuksessa 2.5.2024.

Varhaiskasvatuksessa otetaan käyttöön eVaka-järjestelmä

Nokian kaupunki on ottamassa käyttöön varhaiskasvatuksessa eVaka-järjestelmän toukokuun 2024 alussa. eVaka tulee korvaamaan tällä hetkellä käytössä olevat järjestelmät. Perheille tämä tarkoittaa sitä, että heidän tulee ottaa käyttöön uusi järjestelmä esim. varhaiskasvatuspaikan hakemisessa. eVakassa on huoltajien toimintoja mm. läsnäolovarauksia, viestintää ja pedagogista dokumentointia varten. Tiedotamme perheille tarkemmin järjestelmän vaihdoksesta ja siihen liittyvistä toimenpiteistä tällä hetkellä käytössä olevan järjestelmän kautta.

Varhaiskasvatuspaikan hakeminen

Kaupungilla on erilaisia varhaiskasvatusvaihtoehtoja sekä kunnallisessa että yksityisessä varhaiskasvatuksessa. Lisätietoja kunnallisesta ja yksityisestä varhaiskasvatuksesta löytyy verkkosivuiltamme tai olemalla yhteydessä varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen. Tulevan toimintavuoden keskitetty varhaiskasvatushaku järjestetään vuosittain maaliskuun aikana. Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea myös ympäri vuoden. Hakemus tulee jättää viimeistään neljä (4) kuukautta ennen…