Perhehoito

Perhehoidossa asiakkaan huolenpito järjestetään perhehoitajan kotona. Perhehoitaja voi tulla myös asiakkaan kotiin. Perhehoito voi kestää muutaman tunnin, päivän tai sovitun jakson ajan. Perhekotiin voi myös muuttaa pysyvästi asumaan. Perhehoito sopii eri-ikäisille asiakkaille ja erilaisiin avun sekä tuen tarpeisiin.

Perhehoidon vahvuutena on pieni yhteisö. Yhdellä perhehoitajalla voi olla samanaikaisesti enintään neljä perhehoidettavaa ja kahdella perhehoitajalla enintään seitsemän.

• Perhehoito tarjoaa kodin ympäristönä ja saman hoitajan
• Perhehoito suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaan
• Perhehoidossa on mahdollisuus osallistua perheen arkeen ja kodin askareisiin omien voimavarojen ja kiinnostuksen mukaan
• Perhehoito on hyvä vaihtoehto omaishoitajan vapaiden pitämiseen
• Perhekotiin ja perhehoitajaan tutustutaan ennen perhehoidon alkamista

Perhekotien toiminta on valvottua ja se perustuu perhehoitolakiin. Perhehoitajat valmennetaan tehtäväänsä ja heille järjestetään koulutusta sekä tukea perhehoitajan tehtävässä.

Lisätietoja perhehoidosta ja Pirkanmaan perhehoidon yksiköstä löydät sivupalkissa olevasta linkistä.

Asiointia ja neuvontaa vammaisille ja kehitysvammaisille sekä alle 65 -vuotiaille omaishoitoa tarvitseville.

Osoitteet

Vihnuskatu 3
37100 Nokia

Perhehoidossa kehitysvammainen ihminen menee perhehoitajan kotiin tilapäiselle jaksolle tai pysyvästi asumaan. Perhehoitaja voi myös tulla perhehoidettavan kotiin. Perhehoito sopii kaikenikäisille. Se tarjoaa kodinomaisen asumisympäristön lisäksi pysyviä ihmissuhteita ja yksilöllistä hoivaa sekä huolenpitoa. Perhehoidossa on mahdollisuus osallistua perheen arkeen.

Perhekotien toiminta on valvottua ja se perustuu perhehoitolakiin. Perhehoitajat valmennetaan tehtäväänsä ja heille järjestetään koulutusta sekä muuta tukea.

Pirkanmaalla toimii maakunnallinen perhehoidon yksikkö (Pirkanmaan perhehoidon yksikkö) . Maakunnallista perhehoidon yksikköä hallinnoi Tampereen kaupunki.

Kenelle palvelu on tarkoitettu ja millä ehdoin

Kehitysvammahuollon asiakkuus

Toimi näin

Ota yhteyttä vammaispalvelutoimistoon vammaistyön johtajaan p. 050 3958 785 tai sosiaalityöntekijään p. 050 3956446 ma-pe klo 9-10

Palvelun maksullisuus 

Maksuton