Nokian kaupunki liittyy kiertotalouden green dealiin
Nokian kaupunki on liittynyt mukaan kiertotalouden green dealiin. Kiertotalouden green deal on vapaaehtoinen strateginen sitoumus, jossa mukaan lähtevät toimijat sitoutuvat vähentämään luonnonvarojen käyttöä ja asettamaan vaikuttavia tavoitteita ja tekemään toimia, jotka edistävät vähähiilistä kiertotaloutta. Kaupunki keskittyy sitoumuksessa rakennetun ympäristön resurssiviisauden edistämiseen. Maankäytön suunnittelussa ja kaupungin infrarakentamisessa otetaan käyttöön uusia kiertotaloutta tukevia toimintatapoja. Lisäksi pyritään tunnistamaan vajaakäytöllä olevat tilat ja löytämään niille tehokkaampaa käyttöä.
Yhteenveto kaupungin vuoden 2024 ilmastotoimista on julkaistu
Yhteenveto Nokian kaupungin vuoden 2024 ilmastotoimista on julkaistu kaupungin verkkosivuilla. Ilmastoraportti kokoaa yhteen vuoden 2024 keskeiset toimet ja nostaa esiin tärkeimmät tavoitteet vuodelle 2025. Lisäksi raporttiin on koottu erilaisia tunnuslukuja ja trendejä ilmastopäästöjen kehityksestä ja toiminnan muutoksista Nokialla. Ilmastoraportti menee tiedoksi kaupunginhallitukselle ja valtuustolle.
Pistokkaiden ja taimien vaihtotapöytä ja luento kirjastopuutarhoista
Kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa on pistokkaiden ja taimienvaihtopöytä ajalla 12.-15.3 ja lauantaina 15.3. klo 12 luento kirjastopuutarhoista ja omavaraisesta elämästä.
Ennakkotieto: Nokian ilmastopäästöt edelleen hyvässä laskussa
Suomen ympäristökeskuksen ennakkotiedon mukaan kuntien kasvihuonekaasupäästöt ovat vuonna 2023 laskeneet noin 9 prosenttia vuoteen 2022 verrattuna. Nokian päästöt ovat vähentyneet reilun neljä prosenttia. Nokia on edelleen päästöjen vähentämisessä valtakunnallista tasoa edellä erityisesti asukaskohtaisia päästöjä tarkasteltaessa. Asukaskohtaiset päästöt ovat Nokialla vähentyneet 51 prosenttia, kun koko Suomessa vähennystä on 46 prosenttia vuosina 2007-2023.
Nokian kaupunki kestävän rakentamisen edelläkävijä
Nokian kaupunki ottaa merkittäviä askeleita rakentamisen kiertotalouden edistämisessä. Vihnusaseman purun yhteydessä osa julkisivun tiilistä puretaan ehjänä käytettäväksi uudelleen rakentamisessa. Uudelleenkäytöllä pienennetään rakentamisen hiilijalanjälkeä ja lisätään materiaalien uudelleenkäyttöä kaupungin ilmasto-ohjelman mukaisesti. Kaupunki on saanut tukea rakennusmateriaalien uudelleenkäytön suunnitteluun Kiertotalous Pirkanmaalta ja Ympäristöministeriön rahoittamasta SÄILÖ-hankkeesta.