Kaisa Soinin näyttely Katse abstraktiin! avautuu 26.2.


Kaisa Soini on taidemaalari ja arkkitehti, joka asuu ja työskentelee Nokialla. Katse abstraktiin! -näyttely koostuu teoksista, joita yhdistää sekä ilmaisun että aiheiden abstraktius. Ne koskettavat ajan, värin, valon ja säätilankin olemusta, kuten minkälaista on talvisen maiseman hiljainen valo tai minkä värisenä hämärä laskeutuu järven pintaan. Näyttely avautuu taidetila Raamissa kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa lauantaina 26.2.

Kaisa Soinin teokset ovat sekä tekniikaltaan että teemoiltaan abstrakteja. Hän pohtii teoksissaan esimerkiksi aikaa tai tila- ja valovaikutelmia. Näyttelyn uusimmissa teoksissa tilan tutkiminen yhdistyy maiseman valon ja sään atmosfäärisiin vaikutelmiin: minkälaista on talvisen maiseman hiljainen valo tai minkävärisenä hämärä laskeutuu järven pintaan?

Soini kuvaa abstraktia maalausta: ”Sen hienous on siinä, ettei se kerro katsojalle heti ensikohtaamisessa kaikkia kuulumisiaan. Abstraktin maalauksen huomiontarve on pidättyväinen ja se mieluummin ehdottaa katsojalle tarkempaa tutustumista kuin tuo eteen liikaa koettavaa. Abstraktiin maalaukseen voi yksinkertaisesti vain pysähtyä. Ja katsoa, ajatukset avoimena omalle näkemiselle ja näkemykselle.”

Kaisa Soini (s. 1966) on taidemaalari ja arkkitehti, joka asuu ja työskentelee Nokialla. Soini on Tampereen yliopiston ja kansainvälisesti arvostetun Cranbrook Academy of Artin harvoja suomalaisia arkkitehtikasvatteja. Yli 25 vuotta kestäneen kuvataiteilijauransa aikana hän on toteuttanut lukuisia maalausnäyttelyitä ja hänen teoksiaan kuuluu moniin kokoelmiin. Soinin julkisia teoksia on Tampereen Kauppaoppilaitoksessa, Tampereen tunnelin meluesteissä ja Vuoreksen asuinalueella. Taiteellisen työskentelyn lisäksi Soini toimii taiteen yliopisto-opettajana Tampereen yliopiston Arkkitehtuurin yksikössä.

Lisätietoja taiteilijasta ja teoksista taiteilijan kotisivuilta ja näyttelytiedotteesta.

Katse abstraktiin! Kaisa Soini – maalauksia
Taidetila Raami
Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta (1.krs), Välikatu 11 / Härkitie 6, Nokia
26.2. – 9.4.2022
ma ja to 9–19
ti, ke ja pe 9–18
la 9–15

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Taidetila Raami on suljettu näyttelynvaihdon vuoksi 21.-25.2., ja samaan aikaan taidetila Romussa tehdään näyttelynhuoltoa. Näyttelyt avautuvat lauantaina 26.2.

Kuva: Kaisa Soini: 12 hetkeä (2013)
Kupari, alumiini, lyöntimetalli ja akryyli pellavalle, 33 x 400 cm