Lähes 800 alakouluikäistä nokialaista kertoi näkemyksiä omasta elämästään ja kaupungin palveluista

Kaupunki toteutti viime vuoden lopulla ensimmäistä kertaa nokialaisille alakouluikäisille lapsille kuntalaiskyselyn osana Lapsiystävällinen kunta -kehittämistyötä. Kyselyn tavoitteena oli selvittää lasten näkemyksiä omaan elämäänsä liittyvistä asioista palvelujen ja lasten osallisuuden kehittämiseksi. Kyselyyn vastasi noin 800 alakoululaista, mikä on noin 28 % ikäryhmästä.

Lapsiystävällinen kunta- työ etenee

Nokian kaupungin toinen Lapsiystävällinen kunta- toimintasuunnitelma on valmistunut. Työ asetettujen tavoitteiden toteuttamiseksi on jo käynnistetty. Tutustu toimintasuunnitelman tavoitteisiin ja lasten ja nuorten osallisuuteen kehittämistyössä.

Kasvomaskit käyttöön kaikissa Nokian kouluissa

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä suosittelee kirurgisen kasvomaskin käyttöä koulun sisätiloissa ja koulukuljetuksissa peruskoulujen oppilaille 1. luokasta lähtien sekä edelleen toisen asteen oppilaille. Nokian kaupungin kouluissa noudatetaan suositusta.

Nokian koulujen 4.- ja 5.-luokkalaisille maskisuositus

Nokian kaupunki suosittelee myös neljännen ja viidennen vuosiluokkien oppilaille maskien käyttöä koulupäivien aikana sekä koulukuljetuksissa. Maskien jakaminen oppilaille alkaa heti tämän viikon aikana. Laajennettu maskisuositus johtuu Nokian huonontuneesta koronatilanteesta. Koronatartuntojen ilmaantuvuusluku on Nokialla 768 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Viime viikkoina nokialaisten tartunnoista noin kolmasosa on todettu alakouluikäisillä.

Lukuteko-palkinnon saaja julkistetaan Virrassa to 23.9. klo 14.00

Vuoden 2021 PIKI-päivän 23.9 kunniaksi Pirkanmaan kirjastot jakavat Vuoden lukuteko -palkinnot. Kukin kirjasto on valinnut omasta kunnastaan palkinnon saajaksi yksittäisen henkilön tai tahon, joka on tehnyt tärkeää lukemista edistävää työtä kuluneen vuoden aikana tai jo pidempään. Palkinto voidaan myöntää mille tahansa kirjaston ulkopuoliselle taholle.