Kulttuuripaneeli-tilaisuus to 1.2. klo 18: aiheena taide, rakentaminen ja kulttuuriperintö


Nyt on aika avata suu ja ideoida, haaveilla ja visioida yhdessä muiden kaupunkilaisten kanssa, miten taide, rakentaminen ja kulttuuriperintö näkyy tai pitäisi näkyä kaupunkiympäristössä. Paneelikeskustelun juontaa nokialainen toimittaja ja kirjailija Minna Ala-Heikkilä. Panelisteina keskustelemassa taiteen, rakentamisen, kaavoituksen ja kulttuuriperinnön ammattilaisia.

To 1.2. klo 18 paneelikeskustelun aiheena Juuriaan vaaliva, uudistuva kaupunkiympäristö ja -kulttuuri

Miltä nokialainen maisema ja rakennuskanta näyttävät? Onko täällä riittävästi taidetta julkisilla paikoilla? Miten rakennamme viihtyisämpää ja merkityksellisempää kaupunkiympäristöä taiteen avulla, paikallisuutta unohtamatta? Miten kulttuuriperinnön juurevuus ja kaupunkikulttuurin urbaanius kohtaavat Nokialla nyt, entä tulevaisuudessa? Onko Nokialle muuttavan helppo juurtua, kotiutua ja löytää kaupungista oman paikkansa? Mitä täältä puuttuu?

Viime vuonna valmistunut kulttuuriohjelma Juurevasti urbaani Nokia 2030 on työkalu kaikille nokialaisille, jotka haluavat kuluttaa ja kehittää kulttuuria omalla paikkakunnallaan. Se koskettaa kaikkia nokialaisia ja Nokialla toimivia kulttuurin ammattilaisia. Mitä kaikkea voimme tehdä, jotta täällä olisi hyvä elää ja työskennellä? Tutkimustieto tukee taiteen, musiikin, tapahtumien ja kirjallisuuden merkitystä osana ihmisen hyvinvointia, viihtyisää asuinympäristöä ja tasa-arvon toteutumista. Kulttuuripalvelujen järjestäminen on myös yksi kaupungin lakisääteisistä tehtävistä. Juurevasti urbaani Nokia 2030 onkin työkalu sen edistämiseen, että Nokialla kulttuuri tekee arjesta elämää.

Kulttuuripaneeli-tilaisuus kirjasto- ja kulttuuritalo Virran Hiomo-salissa 1.2.2024 klo 18. Kahvitarjoilu. Ilmoittaudu mukaan: https://www.lyyti.in/kulttuuripaneelit

Voit tutustua Nokian kulttuuriohjelmaan: Kulttuuriohjelma – Nokian kaupunki

päivitetty 24.1., korjattu päivämääräksi 1.2.