Kirjamarkkinoilla lähes 900 kävijää – Virran kesä jatkuu Nanso 100 vuotta -juhlanäyttelyllä


Nokian kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa vietettiin keskiviikkona 1.6. talon 2 -vuotissyntymäpäiviä. Kirjamarkkinat houkuttelivat liikkeelle lähes 900 kävijää. Vilkkaan aamupäivän aikana yleisöä ilahduttivat Kankaantaan koulun musiikkiluokkien 3 C -luokan oppilaat. Iltapäivällä lavalla esiteltiin asiantuntijahaastatteluin talon monipuolisia palveluita, kuten Kennelliiton Lukukoiratoimintaa, nuorten lukupiiriä, Virran näyttelyitä sekä kirjastoauton tarjontaa.

Kirjamarkkinoilla avattiin myös lasten ja nuorten Lukuhaaste sekä kuvittaja Juho Juntusen BANG BANG – Juho Juntusen mieliKuvituksia – näyttely, johon voi tutustua 3. kerroksen pop up -näyttelyseinällä kesä-heinäkuun ajan.

Poistokirjojen myynti jatkuu juhannukseen asti

Kirjamarkkinoilla startannut kirjaston lainauskokoelmista poistuvien kirjojen ja lehtien myynti jatkuu kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa juhannukseen saakka. Myytävien kirjojen valikoimaa täydennetään päivittäin. Myytävä aineisto on esillä talon 2. ja 3. kerroksessa.

Virran kesässä Nanso 100 vuotta -juhlanäyttely ja monipuolista toimintaa nuorille

Kirjasto- ja kulttuuritalo Virtaan kannattaa suunnata myös kesällä. Talo on avoinna 31.8. saakka kesäaukiolojen mukaan ma, to klo 9 – 18 ja ti, ke, pe klo 9 – 18. Kesäviikonloppuisin Virta on suljettuna.

Taidetila Raamissa avataan 10.6. Nanso 100 vuotta – juhlanäyttely, joka esittelee Nanson kiehtovan historian vuodesta 1921 alkaen tähän päivään. Näyttely on avoinna 26.8. saakka. Pysyvissä näyttelyissä voi tutustua Nokian teolliseen historiaan sekä Martti ja Sirkka-Liisa Helinin taidekokoelmaan.

Kirjasto järjestää kesäkuussa 7.6. alkaen tiistaisin ja torstaisin klo 12-14 lapsille ja nuorille pelipäiviä, joissa pääsee pelaamaan ohjatusti PS4-konsolipelejä. Myös Magic The Gathering -fantasiakorttipelikerho jatkuu kesäkuussa kahtena maanantaina 6.6. ja 20.6. Pelikerho kokoontuu klo 16 alkaen.

Virrassa sijaitseva nuorisotila Nuksu on avoinna viikoilla 23-27. Nuorisotilatoiminnan lisäksi Nuksussa järjestetään kesäkuussa 8.-29.6. kesätoimintaa 5.-6. luokkalaisille keskiviikkoisin klo 12 – 15. Tarkista Nuksun viikoittaiset aikataulut verkkosivuilta.

Kaikki Virran kesätapahtumat löydät Menoinfosta.

Kuva: Opa Latvala