Nanso 100 vuotta -juhlanäyttely kesällä taidetila Raamissa

Näyttely esittelee Nanson kiehtovan historian vuodesta 1921 alkaen tähän päivään. Näyttelyllä on tarkoitus paitsi juhlistaa Nanson pitkää taivalta, myös kunnioittaa Nokian upeaa teollista perintöä, kotikaupunkimme juuria.

Nanso 100 vuotta -juhlanäyttely on esillä kirjasto- ja kulttuuritalo Virran taidetila Raamissa 10.6.–26.8.2022.

Näyttelyn toteuttaa Nokia-Seura ry yhteistyössä Nokian kaupungin, Nanso Group Oy:n ja Emil Aaltosen museon kanssa. Näyttely kootaan Nanson mittavasta arkistoaineistosta sekä pääosin Nokia-Seuran keräämistä yksityishenkilöiden vaatelainoista. Esillä tulee olemaan myös kiinnostava kokoelma Nanso-tarinoita, joiden kertojat haluavat jakaa ”nansolaisuuttaan” joko tehtaassa työskennelleinä tai Nanso-vaatteiden uskollisina käyttäjinä.

Muuttuvan maailman ilmiöt ja teollisen vaatetuotannon kehitys heijastuvat eri vuosikymmeninä suunnitelluista tuotteista. Nanson pitkän iän salaisuus piilee kenties kyvyssä mukautua jatkuviin muutoksiin ja silti vahvasti toteuttaa omaa tekemisen ideaansa. Nansolla laatu, mukavuus ja ajankohtainen tyyli ovat olleet toiminnan ohjenuorana aina, vuosikymmenestä toiseen. Yrityksen pitkässä historiassa nansolaisuus on muodostunut käsitteeksi. Näyttely tuo esille myös tekemistä kulissien takana: yritteliäisyyttä ja vilpitöntä hyvin tekemisen ideologiaa.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Veijo Hynninen, puheenjohtaja, Nokia-Seura ry, 0400 835 501, vyjhynninen@gmail.com

Hanna Westman, museo- ja kokoelma-amanuenssi, Nokian kaupunki, 044 486 0979, hanna.westman@nokiankaupunki.fi