Pääkirjasto Virrassa

Pääkirjaston palvelut löydät Virran toisesta ja kolmannesta kerroksesta. Kaupunginkirjaston muut toimipisteet ovat Linnavuoren lähikirjasto sekä kirjastoauto.

Kirjastonhoitaja näyttää innostuneille lapsille palautusautomaatin käyttöä. Mihin ne kirjat oikein katoavat?

Kuva: Mikko Ovaska

Monipuoliset kirjastopalvelut uusissa tiloissa

Kirjaston uudet tilat mahdollistavat monenlaisen tekemisen ja toiminnan. Virrasta löydät kaikkien tuttujen kirjastopalveluiden lisäksi uusia tiloja, kuten äänieristetyn musiikkihuoneen ja Urban Officet, joissa voit työskennellä yksin tai kaksin. Osa tiloista on varattava etukäteen, osa on käytettävissä ilman ennakkovarausta.

Kirjaston tietotorilta löydät laitteet tulostamiseen, skannaamiseen, kopioimiseen tai nettisurffailuun. Kirjastossa voit osallistua tapahtumiin tai varata tilan ja järjestää tapahtuman itse. Pidä vaikka taidenäyttely kirjaston Pop up -näyttelyseinällä. Kirjaston asiakkaiden käytössä ovat varsinaisten kirjastotilojen lisäksi myös muut Virran tilat, kuten 1. kerroksen Hiomo-sali ja pajatilat.

Haluatko tutustua uusiin tiloihin tarkemmin? Lue lisää Virran tiloista ja laitteista.

Mitä Virrassa tänään tapahtuu? Lue lisää Virran näyttelyistä ja tapahtumista.

Lainaa, varaa ja palauta

Pääkirjastossa voit tuttuun tyyliin yhä lainata ja palauttaa kirjastoaineistoa, noutaa varauksesi, uusia lainojasi, hankkia kirjastokortin, lukea perinteisiä ja e-lehtiä, opiskella ja työskennellä, lukea lukukoiralle ja viettää aikaa.

Kaipaatko lisätietoja kirjastopalveluista? Lue lisää kaupunginkirjaston kotisivuilta.

Kaikkien PIKI-kirjastojen kokoelmat käytössäsi

Mikäli et löydä etsimääsi teosta kokoelmistamme, voit varata sen Pirkanmaan muista yleisistä kirjastoista. Käytössäsi on myös PIKI-kirjastojen yhteiset e-aineistot.

Haluatko tehdä aineistohakuja ja varauksia tai uusia lainasi? Etsitkö e-aineistoja? Siirry PIKI-verkkokirjastoon.