Nuori Kulttuuri

Nuori kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee lasten ja nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla. Se tarjoaa vuorittain estradin, missä nuoret pääsevät esittämään osaamistaan joko musiikin (Sounds), tanssin (Moves) tai teatterin (Teatris) saralla. Nuori Kulttuuri on kulttuurisen nuorisotyön muoto, jolla voidaan rohkaista, ja innostaa nuoria kulttuurisiin harrastuksiin asuinpaikasta, koulutuksesta, etnisestä, kielellisestä tai sosioekonomisesta taustasta riippumatta. Toimintaa hallinnoi Suomen Nuorisoseurat ja aluetapahtumat järjestetään yhteistyössä alueiden nuorisotyön kanssa.

Nuori kulttuuri- Moves 2020

Nuori Kulttuuri MOVES -Pirkanmaan aluetapahtuma järjestettiin tänä vuonna Kangasalla Pitkäjärven liikuntahallilla 15.–16.2.2020. Kaksipäiväiseen katselmukseen osallistui ennätykselliset 56 ryhmää ja lähes 500 10–20 -vuotiasta nuorta tanssijaa ympäri Pirkanmaata. Yleisöä saatiin paikan päälle kahden päivän aikana lähemmäs 500.

15:sta ryhmää valittiin SottiisiMOVES -tapahtumaan Tampereelle

Ammattilaisista koottu raati antoi jokaiselle ryhmälle henkilökohtaisen palautteen ja valitsi 15 ryhmää edustamaan Pirkanmaata valtakunnalliseen SottiisiMOVES -tapahtumaan Tampereelle, joka oli tarkoitus järjestää kesäkuussa. Tapahtuma on siirretty Covid- 19 pandemian takia syksylle ja pidetään 16.-18.10. Yksi jatkoon päässeistä tanssiryhmistä oli Nokian Dance Actions tanssikoulun Jiisa Mäkelän & Salla Raunion Polar Friends esitys.

Tapahtuman raatiin kuului tänä vuonna Mariikka Santaharju, Joel Alalantela ja Sanni Laine. Raati oli positiivisesti yllättynyt tanssijoiden itsensä tekemistä koreografeista ja omien ideoiden tuomisesta esityksiin. Palautteessa haluttiin korostaa perusliikkeiden harjoittelun tärkeyttä ja muistuttaa, että tekniikan hallinta luo tanssin tekemiselle vahvan pohjan. Raati antoi usealle ryhmälle kunniamaininnan mm. ilmaisusta, energisyydestä ja ryhmädynamiikasta.

Pirkanmaan edustajat SottiisiMoves- tapahtumassa lokakuussa 2020

Dance Actions Jiisa Mäkelä & Salla Raunio – Polar Friends (Nokia)

Balettikoulu Hannele Suomalainen, jazz edistyneet – Unravel Me (Tampere)

Tampereen konservatorio, jazz edistyneet – Bonding (Tampere)

BTS Ballerinas – Espanjalainen tanssi (Tampere)

Tampereen balettiopisto, Vaaleanpunaiset vaahtokarkit (Tampere)

Valkeakoski-opisto, Tanssiopisto 3lk v- Säkkijärven pyykkipäivä (Valkeakoski)

Razzmatazz Kids Anilla – Pulahdus (Tampere)

Tampereen konservatorio, Tanssiva – Sumussa, mielen sopukoissa (Tampere)

Dance Actions Street Kids – Parrots (Tampere)

Tampereen konservatorio, jatko 2 – 7AM (Tampere)

Dancefina Academy, Dancefina Kids – Dear world Leaders (Tampere)

Dance Actions Street BoyZ – Let`s Party! (Tampere)

Razzmatazz Kids Alfa – P

OWER! (Tampere)

Akaan Balettikoulu, Mintut – Miau! (Akaa, Toijala)

Dance Actions Spruce – Uuden edessä (Tampere)

Lisätietoja:
Nuori kulttuuri
SottiisiMoves
Elina Peippo, Seudullinen nuorisotyö p.040 806 2968 elina.peippo(a)tampere.