Nuori Kulttuuri

Nuori kulttuuri Nuori Kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee lasten ja nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla. Se tarjoaa vuorittain estradin, missä nuoret pääsevät esittämään osaamistaan joko musiikin (Sounds), tanssin (Moves) tai teatterin (Teatris) saralla. Nuori Kulttuuri on kulttuurisen nuorisotyön muoto, jolla voidaan rohkaista, ja innostaa nuoria kulttuurisiin harrastuksiin asuinpaikasta, koulutuksesta, etnisestä, kielellisestä tai sosioekonomisesta taustasta riippumatta. Toimintaa hallinnoi Suomen Nuorisoseurat ja aluetapahtumat järjestetään yhteistyössä alueiden nuorisotyön kanssa

Nuori kulttuuri- Moves 2020

Moves 2020 kokoaa nuoret tanssitaiteen pariin

Nuori Kulttuurilla on vuonna 2020 tanssin (Moves) vuosi, joka päättyy valtakunnalliseen SottiisiMoves 2020 –tanssifestivaaliin kesäkuussa Tampereella.

Pirkanmaan aluetapahtuma järjestetään Kangasalla, Pitkäjärven liikuntahallilla, 15.-16.2.2020.

Aluetapahtumien katselmuksiin ovat tervetulleita osallistumaan kaikki (10-20-vuotiaat) vähintään kahden tanssijan ryhmät harrastus- tai kokemustaustasta riippumatta.

Moves 2020 on tanssikatselmus, ei tanssikilpailu. Molemmat tapahtumat tukevat nuorten tanssiharrastusta tarjoamalla esiintymiselle ja harrastuksen kehittymiselle mahdollisuuden ammattilaisraadin palautteen myötä.

Esiintymiskokemus ja yhteenkuuluvuus yhdessä muiden tanssijoiden kanssa tuovat varmasti mukanaan unohtumattoman elämyksen yhteisen harrastuksen parissa.

Aluetapahtumien raadit valitsevat aletapahtumiin osallistuvista ryhmistä kokonaisvaltaisesti ja monipuolisesti tanssitaidetta edustavan joukon ryhmiä edustamaan omaa aluettaan valtakunnalliselle festarille

Esiintyvät ryhmät Tampereen valtakunnalliselle festarille valikoituvat reilusta kahdestakymmenestä aluetapahtumien katselmuksesta ympäri Suomen keväällä 2020.

Ilmoittautudu tääältä aluetapahtumaan 9.12.-19.1. aikana

Lisätietoja aluetapahtumasta:

Katri Frilander, Kangasalan vapaa-aikapalvelut p.050 302 8566 katri.frilander(a)kangasala.fi

Elina Peippo, Seudullinen nuorisotyö p.040 806 2968 elina.peippo(a)tampere.fi

SottiisiMoves 2020

SottiisiMoves 2020 kokoaa Tampereelle noin 2500 tanssijaa. Tapahtumassa yhdistyvät valtakunnallinen Nuori Kulttuuri Moves-tanssikatselmus sekä kansainvälinen kansantanssin ja kansanmusiikin festivaali Pispalan Sottiisi.

SottiisiMoves 2020 on kaikille tanssista ja folkista kiinnostuneille avoin tanssin ja musiikin juhla, jossa erilaiset tyylit ja tekijät kohtaavat.

Pispalan Sottiisi ja nykyisen Nuori Kulttuurin perustana ollut Nuorison taidetapahtuma järjestettiin kumpikin ensimmäisen kerran 1970, ja ne täyttävät ensi vuonna 50 vuotta, https://sottiisi.fi/.

Lisätietoja:Nuori kulttuuri