Taidetalo

Satukuvituksia- ja Satuvintti-näyttelyt 30.1.-4.3.2018

Satukuvituksia -näyttelyssä on esillä tunnettujen lastenkirjojen kuvittajien teoksia. Tomppa-kirjojenkin kuvittajana tunnetulta Kristiina Louhelta on näyttelyssä lumoavan kauniita kuivapastellitöitä Riitta Jalosen kirjoittamaan Tyttö ja naakkapuu -trilogiaan. Markus Majaluomalta näyttelyssä on akvarellilla ja tussilla toteutettuja kuvituksia Olavi ja Aapo -kirjoihin sekä Sinikka ja Tiina Nopolan Heinähattu ja Vilttitossu ja tanssiva konstaapeli -kirjaan. Hannu Taina tunnetaan mm. Uppo-Nallen kuvittajana. Näyttelyssä on hänen akvarelleja ja tussipiirustuksia Raija Siekkisen kirjaan “Utelias fauni” sekä Elina Karjalaisen Uppo-Nalle-kirjoihin. Kuvitusnäyttelyt ovat lainassa Lastenkirjainstituutilta.

Satuvintti -näyttelyssä Taidetalon yläkerrassa tutustutaan muutamiin klassikkosatuihin. Esillä on paperimassaveistoksia ja öljyvärimaalauksia Nokian Kuvataiteilijat ry:ltä.

Näyttelyissä on myös luettavissa ja katsottavissa teoksiin liittyviä kirjoja. Näyttelyt ovat osa Pirkanmaan lastenkulttuurikuukausi Lasten Pirkkasia. Ryhmien on hyvä varata aika ennakkoon vapaa-aikapalveluiden asiakaspalvelusta p. 050 395 8817, aikoja voi varata myös aukioloaikojen ulkopuolelle.

Kuva: Kristiina Louhen kuvitus ”Tyttö ja naakkapuu” -trilogiaan.

Tulevat näyttelyt

11.3.-25.3. Jorma Törn, akryyli- ja öljyvärimaalauksia Lapista
6.4.-29.4. Nokian Kuvataiteilijat ry:n 60-vuotisjuhlanäyttely
6.5.-27.5. Outi Kasurinen-Badji, öljyvärimaalauksia
5.6.-29.6. Terhi Hursti ja Marika Koskimäki-Ketelä: Murros. Maalauksia, installaatioita, sekatekniikka, muste- ja akryylimaalaus
1.8.-31.8. Ada Iivonen: Kädenjälkiä ajassa. Öljy-, pastelli- ja vesivärimaalauksia
10.9.-7.10. Sinikka Viitanen, seinätekstiilejä ja öljyväritöitä
14.10.-9.11. Lasten näyttely
15.11.-16.12. PRINTTI VI – valtakunnallinen pienoisgrafiikan näyttely

Taidelainaamo

Nokian Kuvataiteilijat ry:n Taidelainaamosta voi hankkia paikallisten taiteilijoiden teoksia kotiin kuukausimaksua vastaan tai kertamaksulla. Lainaamo on avoinna Taidetalon aukioloaikoina talon 2. kerroksessa.