Taidetalo

Satukuvituksia- ja Satuvintti-näyttelyt 30.1.-4.3.2018

Satukuvituksia -näyttelyssä on esillä tunnettujen lastenkirjojen kuvittajien teoksia. Tomppa-kirjojenkin kuvittajana tunnetulta Kristiina Louhelta on näyttelyssä lumoavan kauniita kuivapastellitöitä Riitta Jalosen kirjoittamaan Tyttö ja naakkapuu -trilogiaan. Markus Majaluomalta näyttelyssä on akvarellilla ja tussilla toteutettuja kuvituksia Olavi ja Aapo -kirjoihin sekä Sinikka ja Tiina Nopolan Heinähattu ja Vilttitossu ja tanssiva konstaapeli -kirjaan. Hannu Taina tunnetaan mm. Uppo-Nallen kuvittajana. Näyttelyssä on hänen akvarelleja ja tussipiirustuksia Raija Siekkisen kirjaan “Utelias fauni” sekä Elina Karjalaisen Uppo-Nalle-kirjoihin. Kuvitusnäyttelyt ovat lainassa Lastenkirjainstituutilta.

Satuvintti -näyttelyssä Taidetalon yläkerrassa on Nokian Kuvataiteilijat ry:n teoksia ja Pirkan opiston käsityötaiteen syventävien opistojen opiskelijoiden huopaveistoksia muutamiin tuttuihin satuihin liittyen.

Näyttelyissä on myös luettavissa ja katsottavissa teoksiin liittyviä kirjoja. Näyttelyt ovat osa Pirkanmaan lastenkulttuurikuukausi Lasten Pirkkasia. Ryhmien on hyvä varata aika ennakkoon vapaa-aikapalveluiden asiakaspalvelusta p. 050 395 8817, aikoja voi varata myös aukioloaikojen ulkopuolelle.

Kuva: Kristiina Louhen kuvitus ”Tyttö ja naakkapuu” -trilogiaan.

Tulevat näyttelyt

11.3.-25.3. Jorma Törn, akryyli- ja öljyvärimaalauksia Lapista
6.4.-29.4. Nokian Kuvataiteilijat ry:n 60-vuotisjuhlanäyttely
6.5.-27.5. Outi Kasurinen-Badji, öljyvärimaalauksia
5.6.-29.6. Terhi Hursti ja Marika Koskimäki-Ketelä: Murros. Maalauksia, installaatioita, sekatekniikka, muste- ja akryylimaalaus
1.8.-31.8. Ada Iivonen: Kädenjälkiä ajassa. Öljy-, pastelli- ja vesivärimaalauksia
10.9.-7.10. Sinikka Viitanen, seinätekstiilejä ja öljyväritöitä
14.10.-9.11. Lasten näyttely
15.11.-16.12. PRINTTI VI – valtakunnallinen pienoisgrafiikan näyttely

Taidelainaamo

Nokian Kuvataiteilijat ry:n Taidelainaamosta voi hankkia paikallisten taiteilijoiden teoksia kotiin kuukausimaksua vastaan tai kertamaksulla. Lainaamo on avoinna Taidetalon aukioloaikoina talon 2. kerroksessa.