Taidetalo

Satukuvituksia- ja Satuvintti-näyttelyt 30.1.-4.3.2018

Vietä rauhallinen satutuokio näyttelyssä!

Taidetalo täyttyy sydäntalvella saduista! Satukuvituksia -näyttelyssä on esillä tunnettujen lastenkirjojen kuvittajien alkuperäisteoksia, jotka ovat lainassa Lastenkirjainstituutilta. Yläkerrassa esitellään muutamia tuttuja satuja Nokian Kuvataiteilijat ry:n Satuvintti-näyttelyssä. Lisäksi esillä on Pirkan opiston käsityötaiteen syventävien opistojen opiskelijoiden kaksi suurta huopaveistosta. Satuja on myös luettavana ja kuunneltavana.

Näyttelyt ovat osa Pirkanmaan lastenkulttuurikuukausi Lasten Pirkkasia. Ryhmien on hyvä varata aika ennakkoon vapaa-aikapalveluiden asiakaspalvelusta p. 050 395 8817, aikoja voi varata myös aukioloaikojen ulkopuolelle.

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

 

Satukuvituksia
Kristiina Louhi: lumoavan kauniita kuivapastellitöitä Riitta Jalosen kirjoittamaan Tyttö ja naakkapuu -kirjasarjaan. Näyttelyssä on teoksia kirjoista Tyttö ja naakkapuu (Tammi 2004), Minä, äiti ja tunturihärkki (Tammi 2005) sekä Revontulilumi (Tammi 2006). Louhi tunnetaan erityisesti Tomppa- ja Aino-kirjojen kuvittajana.

Markus Majaluoma: akvarellilla ja tussilla toteutettuja kuvituksia Olavi ja Aapo -kirjoihin (Tammi, 1996 ja 1998) sekä Sinikka ja Tiina Nopolan Heinähattu ja Vilttitossu ja tanssiva konstaapeli -kirjaan (Tammi, 2003).

Hannu Taina: akvarelleja ja tussipiirustuksia Raija Siekkisen kirjaan “Utelias fauni” (Otava, 1989) ja Elina Karjalaisen Uppo-Nalle-kirjoihin (WSOY, 1982, 1986 ja 1987).

Satuvintti
Kumpi voittikaan kilpajuoksun, jänis vai kilpikonna? Entä mitä kummaa tapahtui pavunvarrelle Jaakko ja pavunvarsi-sadussa. Nokian Kuvataiteilijat ry:n herkullisen värikkäät paperimassaveistokset ja muut teokset kertovat tutuista saduista. Varaa aikaa myös satutuokiolle!

Ihan kuin meillä kotona! – Kristiina Louhen kuvakirjojen värikäs arki
Näyttelyn yhteydessä järjestetään kuvittaja Kristiina Louhen haastattelutilaisuus ”Ihan kuin meillä kotona! – Kristiina Louhen Aino- ja Tomppa-kuvakirjojen värikäs arki”. Lastenkirjakriitikko Päivi Heikkilä-Halttunen haastattelee kuvittaja Kristiina Louhea. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan Kerholaan su 4.2. klo 14-15! Lapsille tilaisuuden ajan satuparkki.

 

 

Kuva: Kristiina Louhen kuvitus Tyttö ja naakkapuu-trilogiaan (Lastenkirjainstituutti).

Tulevat näyttelyt

13.3.-25.3. Jorma Törn: ”Varrelta elämän virran”, akryyli- ja öljyvärimaalauksia
6.4.-29.4. Nokian Kuvataiteilijat ry:n 60-vuotisjuhlanäyttely
6.5.-27.5. Outi Kasurinen-Badji, öljyvärimaalauksia
5.6.-29.6. Terhi Hursti ja Marika Koskimäki-Ketelä: ”Murros”, maalauksia, installaatioita, sekatekniikka, muste- ja akryylimaalaus
6.8.-9.9. Ada Iivonen: ”Kädenjälkiä ajassa”, öljy-, pastelli- ja vesivärimaalauksia
10.9.-7.10. Sinikka Viitanen, seinätekstiilejä ja öljyväritöitä
14.10.-9.11. Metsänpeitto, Lastenkulttuurikeskus Rullan tuottama kansanperinteeseen pohjautuva näyttely kertoo tarinoita myyttisestä suomalaisesta metsästä
18.11.-14.12. PRINTTI VI – valtakunnallinen pienoisgrafiikan näyttely

Taidelainaamo

Nokian Kuvataiteilijat ry:n Taidelainaamosta voi hankkia paikallisten taiteilijoiden teoksia kotiin kuukausimaksua vastaan tai kertamaksulla. Lainaamo on avoinna Taidetalon aukioloaikoina talon 2. kerroksessa.