Työ- ja päivätoimintakeskus Hempankaari

Hempankaaren tavoitteena on tarjota asiakkailleen laadukkaita palveluita hyvän elämän tueksi. Työ- ja päivätoiminta sekä avotyö on tarkoitettu oppivelvollisuutensa suorittaneille aikuisille kehitysvammaisille kuten myös Hempankaaren vaikeavammaisten päivätoimintayksikkö Hempankulma.

Työtoimintaa toteutetaan toimintakeskuksessa ja soveltuvilla työpaikoilla avotyönä. Avotyötoiminnan tavoite on palkkatyö erityistä tukea tarvitsevalle asiakkaalle.

Avotyötoiminnan työaika sovitaan työnantajan, työntekijän ja työnohjaajan kesken. Työtoiminnassa ja avotyössä ei ole työsuhdetta. Korvaus työstä on työosuusraha. Työtehtävät ovat yksilöllisesti räätälöityjä ja mitoitettu työntekijän osaamiseen, taitoihin, kykyihin ja haluun tehdä työtä. Erityistä tukea tarvitsevan henkilön, työsuhteiseen palkkatyöhön palkkaavan työnantajan on mahdollista hakea yhteiskunnan tarjoamat työllistämisen tuet.

Päivätoimintaa toteutetaan toimintakeskuksessa asiakaslähtöisesti, yksilöllisesti, aikuisuutta ja osallistumista tukien. Vahvistamme ja tuemme sosiaalista kuntoutusta ja elämänhallintaa yksilöllisiä kuntoutussuunnitelmia noudattaen. Tuemme asiakkaitamme itseilmaisun oikeuteen, taiteen tekemiseen ja kulttuurielämyksiin sekä liikuntaan. Järjestämme erilaisia pajatoimintaviikkoja ja meillä kokoontuu viikko-ohjelman mukaiset pienryhmät talon sisällä ja ulkopuolella. Työtoiminnan erilaisia taitoja harjoitellaan talon sisäisissä tehtävissä ja alihankintatöissä.