Äitiys- ja lastenneuvolassa supistettua toimintaa kesän aikana

Neuvolassa on supistettua toimintaa kesän aikana viikoilla 25-32.  Kesän ajan tarkastukset keskittyvät raskaana oleviin ja  vauvaperheisiin 1-vuoden ikään saakka. Lisäämme mahdollisuuksien mukaan 2-5- vuotiaille vapaita aikoja kansalaisen terveyspalvelun kautta  tai puhelimitse varattavaksi noin viikkoa edeltävästi. Myös peruutettuja aikoja laitamme tarjolle sähköiseen ajanvaraukseen, joten neuvola-ajan voi saada jopa samalle päivälle

Huomioithan nämä varatessasi aikaa neuvolaan?  Kiitos yhteistyöstäsi.

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset

Nokialla koronarokotuksia tarjotaan kaikille 5–11-vuotiaille. Erityisesti riskiryhmään kuuluvien lasten rokottaminen on tärkeää.

Alle 12-vuotiaiden rokotuksia annetaan neuvolan tiloissa, osoitteessa Pinsiöntie 46. Rokotusaika varataan netissä osoitteessa nokia.terveytesi.fi.  Mikäli sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollista, voit varata rokotusajan lapsellesi puhelimitse neuvolan puhelimesta numerosta 040-1334344 arkisin klo 8­­–11.

5-11-vuotiaat tulevat rokotukselle ensisijaisesti huoltajan kanssa. Huoltajat päättävät yhdessä lapsen rokottamisesta. Rokottamiseen tulee olla molempien huoltajien suostumus. Lapsen rokotteelle tuova huoltaja huolehtii siitä, että rokottamiselle on suostumus myös mahdollisilta muilta huoltajilta. Kirjallista suostumusta ei pyydetä.

Rokotuskäynti on nopea. Toivomme, että lapsi pukeutuu vaatteeseen, josta on helppo nostaa hiha ylös. Lapsen on hyvä valmistautua rokotteen ottamiseen.

Pienen odotustilan vuoksi toivomme, että paikalle saavutaan mahdollisuuksien mukaan täsmällisesti varattuna aikana. Tulettehan neuvolaan vain täysin terveenä, myös saattajan oltava terve.  Huomioithan, että vanhempaa ei voida rokottaa samalla käynnillä.

5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.

Koronavirustaudin sairastaneiden lasten rokottaminen

• Jos yhden rokoteannoksen saanut lapsi sairastuu rokotuksen jälkeen koronavirustautiin, toista rokoteannosta ei tarvitse enää antaa.
  • PCR-testillä varmistetun koronataudin sairastaneille 5–11-vuotiaille voidaan antaa kahden sijasta vain yksi koronarokoteannos. Pirkanmaalla on linjattu niin, että myös positiivinen kotitestitulos riittää taudin varmentamiseksi. Suosittelemme, että rokoteannos annetaan, kun sairastetusta taudista on kulunut 4–6 kuukautta.

Lisätietoja: Koronarokotukset Nokialla

Perhevalmennus

Odottavien perheiden lauantai järjestetään huhtikuussa lauantaina 27.8.22 klo 10-14 fysioterapian tiloissa, osoitteessa Maununkatu 10 A.

Odottavien perheiden lauantai on Nokian neuvolan koordinoima moniammatillinen ja toiminnallinen perhevalmennus.

Saavuthan tapahtumaan vain täysin terveenä ja pyrit huolehtimaan käsihygieniasta sekä riittävistä turvaväleistä. Suosittelemme käyttämään tapahtumassa kasvomaskia THL:n suositusten mukaisesti. Järjestämme Odotttavien perheiden lauantain lisäksi myös etävalmennusta ja yksilöohjausta neuvolakäyntienne yhteydessä.

Löydät Odottavien perheiden lauantain Facebookista ja päivitämme sinne yhdessä yhteistyötahojemme kanssa ajantasasia tietoja paikalle saapuvista toimijoista. Odottavien perheiden lauantai Facebookissa

” Vanhemmuus on kaikista vaikein rooli, jonka elämässäsi saat,
ja siihen saat kaikista vähiten valmennusta.”
– Gerald Newmark

Päivän aikana voitte tutustua teitä kiinnostaviin esittelypisteisiin. Toimijat voivat vaihdella eri kerroilla. Mukana myös paikallisia yrittäjiä ja kaupallista toimintaa.

VAUVANHOITO JA IMETYS
– Neuvolan terveydenhoitajien kanssa pääsette juttelemaan imetyksestä ja harjoittelemaan vauvanhoitoa new born-nukeilla.
SYNNYTYS
– Terveydenhoitajien kanssa voitte jutella mielessä pyörivistä kysymyksistä synnytykseen liittyen.
PARISUHDE
– Parisuhde muuttuu vauvan synnyttyä. Jutellaan elämänmuutoksesta.
MASUASUKKI
– Pohditaan kuka masussa asustaa! Ovien ollessa kiinni, odotattehan vuoroanne.
FYSIOTERAPIA
– Mietityttääkö esimerkiksi synnytyksestä toipuminen? Tällöin kannattaa astua peremmälle!
NOKIAN MAMMAT
– Oletteko kuulleet aktiivisesta yhdistyksestä Nokialla? Tule kuulemaan toiminnasta!
MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO
– Onko Tuutikki ja Täpinä tuttuja? Huoneessa vierailun jälkeen ovat!
LIIKENNETURVA
– Pientä ihmettä tulee suojata liikenteessä! Millaisia ominaisuuksia on turvaistuimissa?
VYÖHYKETERAPEUTTI
– Mitä vyöhyketerapeutti oikein tekee, siitä voitte ottaa selvää!
KANTOLIINAYHDISTYS
– Kantaminen on mukavaa yhdessäoloa!
SEURAKUNTA
– Tule juttelemaan esimerkiksi kasteen lahjasta.
SUUHYGIENISTI
– Asiaa suun terveydestä ja merkityksestä terveydelle!
PERHE
– Paikalla vauva, äiti ja isä. Mahdollisuus vaihtaa ajatuksia perheen kanssa, joka on juuri kokenut saman.

Neuvolapalvelut koronavirusepidemian aikana

Neuvolapalvelut järjestetään toistaiseksi lähes normaalisti.

Tulettehan neuvolaan vain täysin terveenä, myös saattajan oltava terve.

Koska odotustilamme on pieni, toivomme, että saavutte vastaanotolle täsmällisesti ja poistutte neuvolan tiloista mahdollisimman pian  vastaanottonne jälkeen.

Jos teillä on hengitystieinfektion oireita tai epäilette covid-19-tartuntaa, tomintaohjeet löydätte täältä: Koronavirus – ajankohtaista tietoa ja ohjeita

Perhevalmennusta annetaan yksilökäyntien ohella neuvolassa sekä etävalmennuksena. Näitä käyntejä varten suositellaan oheisia nettisivustoja tutustuttavaksi:

Tays päivittää ohjeitaan synnyttäjille vallitsevan Covid19-tilanteen mukaan:

Ohjeita raskaana oleville ja synnyttäjille koronavirusepidemian (COVID-19) aikana

Käy tykkäämässä meistä Facebookissa!