Neuvolassa supistettua toimintaa kesällä 7.6-13.8.2021

Neuvola palvelee koko kesän odottajia ja lapsia 1-vuoden ikään saakka. Lisäämme mahdollisuuksien mukaan leikki-ikäisille (1,5v-5v) vapaita aikoja puhelimitse tai sähköisen ajanvarauksen kautta varattavaksi noin viikkoa edeltävästi.

Neuvolapalvelut koronavirusepidemian aikana

Neuvolapalvelut järjestetään toistaiseksi lähes normaalisti, ainoastaan 6-kuukauden ikäisten ryhmäneuvolat ovat vielä tauolla.

Tulettehan neuvolaan vain täysin terveenä, myös saattajan oltava terve.

Koska odotustilamme on pieni, toivomme, että saavutte vastaanotolle täsmällisesti ja poistutte neuvolan tiloista mahdollisimman pian  vastaanottonne jälkeen.

Suosittelemme kaikkia aikuisia käyttämään kasvomaskia vastaanotoilla ja odotustiloissa PSHP:n suosituksen mukaan.

Mikäli olette palanneet ulkomailta alle kaksi viikkoa sitten, otattehan puhelimitse yhteyttä neuvolaan ennen saapumistanne. Neuvolan puhelin palvelee ma-pe klo 8-11 numerosta 040-133 43 44. Varatun ajan voi perua myös tekstiviestillä. Sähköposti- ja iPana-äitiyspalveluiden viestehin pyrimme vastaamaan 3 arkipäivän kuluessa.

Jos teillä on hengitystieinfektion oireita tai epäilette covid-19-tartuntaa, tomintaohjeet löydätte täältä: Koronavirus – ajankohtaista tietoa ja ohjeita

Perhevalmennusta annetaan yksilökäyntien ohella neuvolassa sekä etävalmennuksena. Näitä käyntejä varten suositellaan oheisia nettisivustoja tutustuttavaksi:

Tays päivittää ohjeitaan synnyttäjille vallitsevan Covid19-tilanteen mukaan:

Ohjeita raskaana oleville ja synnyttäjille koronavirusepidemian (COVID-19) aikana

Perhevalmennus

Perhevalmennus ”Odottavien perheiden lauantai”  järjestetään lauantaina 29.5.2021 klo 10-14 fysioterapian tiloissa, osoitteessa Maununkatu 10 A.

Odottavien perheiden lauantai on Nokian neuvolan koordinoima moniammatillinen ja toiminnallinen perhevalmennus.

Saavuthan tapahtumaan vain täysin terveenä ja pyrit huolehtimaan käsihygieniasta sekä riittävistä turvaväleistä. Suosittelemme käyttämään tapahtumassa kasvomaskia THL:n suositusten mukaisesti. Järjestämme Odotttavien perheiden lauantain lisäksi myös etävalmennusta ja yksilöohjausta neuvolakäyntienne yhteydessä.

Löydät Odottavien perheiden lauantain Facebookista ja päivitämme sinne yhdessä yhteistyötahojemme kanssa ajantasasia tietoja paikalle saapuvista toimijoista. Odottavien perheiden lauantai Facebookissa

” Vanhemmuus on kaikista vaikein rooli, jonka elämässäsi saat,
ja siihen saat kaikista vähiten valmennusta.”
– Gerald Newmark

Päivän aikana voitte tutustua teitä kiinnostaviin esittelypisteisiin. Toimijat voivat vaihdella eri kerroilla. Mukana myös paikallisia yrittäjiä ja kaupallista toimintaa.

VAUVANHOITO JA IMETYS
– Neuvolan terveydenhoitajien kanssa pääsette juttelemaan imetyksestä ja harjoittelemaan vauvanhoitoa new born-nukeilla.
SYNNYTYS
– Terveydenhoitajien kanssa voitte jutella mielessä pyörivistä kysymyksistä synnytykseen liittyen.
PARISUHDE
– Parisuhde muuttuu vauvan synnyttyä. Jutellaan elämänmuutoksesta.
MASUASUKKI
– Pohditaan kuka masussa asustaa! Ovien ollessa kiinni, odotattehan vuoroanne.
FYSIOTERAPIA
– Mietityttääkö esimerkiksi synnytyksestä toipuminen? Tällöin kannattaa astua peremmälle!
NOKIAN MAMMAT
– Oletteko kuulleet aktiivisesta yhdistyksestä Nokialla? Tule kuulemaan toiminnasta!
MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO
– Onko Tuutikki ja Täpinä tuttuja? Huoneessa vierailun jälkeen ovat!
LIIKENNETURVA
– Pientä ihmettä tulee suojata liikenteessä! Millaisia ominaisuuksia on turvaistuimissa?
VYÖHYKETERAPEUTTI
– Mitä vyöhyketerapeutti oikein tekee, siitä voitte ottaa selvää!
KANTOLIINAYHDISTYS
– Kantaminen on mukavaa yhdessäoloa!
SEURAKUNTA
– Tule juttelemaan esimerkiksi kasteen lahjasta.
SUUHYGIENISTI
– Asiaa suun terveydestä ja merkityksestä terveydelle!
PERHE
– Paikalla vauva, äiti ja isä. Mahdollisuus vaihtaa ajatuksia perheen kanssa, joka on juuri kokenut saman.

Käy tykkäämässä meistä Facebookissa!