Influenssarokotukset Nokian Terveyskeskuksessa

-kaikki 65 -vuotta täyttäneet

-kaikki 6 kuukauden- 6 vuoden ikäiset lapset

-raskaana olevat naiset

-sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat

-vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri

-sosiaali-ja terveydenhuollon henkilöstö

-lääkehuollon henkilöstö

-varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen palvelukseen astuvat naiset

Rokotuksia annetaan neuvoloissa ja aluevastaanotoilla muiden käyntien yhteydessä sekä yleisissä rokotustilaisuuksissa, joita on järjestetty 10.11-17.11.2018.

Neuvolaikäisten lasten rokotukset järjestetään ajanvarauksella neuvolassa.

Ajanvarauksen saa soittamalla neuvolan terveydenhoitajalle tai neuvolan aamupuhelimeen p. 040 133 43 44 ma-pe klo 8-9 välillä.

Kaikki 6 kuukauden- 6 vuoden ikäiset lapset voivat saada maksuttoman influenssarokotuksen.

Rokote voidaan antaa pistoksena tai nenäsumutteena. Kansallisessa ohjelmassa nenäsumuterokotetta on varattu ainoastaan 24 kuukauden – 6 vuoden ikäisille lapsille. Niille lapsille, jotka saavat influenssarokotteen pistoksena ensimmäistä kertaa, annetaan tehosteannos neljän viikon kuluttua ensimmäisestä annoksesta.

Lasten rokottaminen on tärkeää, koska influenssa on pikkulapsilla yleinen: jopa joka viides lapsi saa vuosittain influenssan. Influenssa aiheuttaa sairaalahoitoja pikkulapsilla yleisemmin kuin muilla ikäryhmillä, ja monet sairastuneista saavat jälkitautina korvatulehduksen tai keuhkokuumeen.

Rokotus vähentää tehokkaasti influenssan aiheuttamaa tautitaakkaa, lapsen lääkärikäyntien tai sairaalahoitojen tarvetta. Lapsia pidetään merkittävimpinä influenssan levittäjinä. Pikkulapsen rokottaminen auttaa suojaamaan influenssalta myös hänen lähipiiriinsä kuuluvia. Lisätietoja: THL, Influenssarokote

Perhevalmennus

Tervetuloa perhevalmennukseen lauantaina 19.1.19 klo 10-14, perhevalmennus järjestetään neuvolan tiloisssa osoitteessa Pinsiöntie 46.

” Vanhemmuus on kaikista vaikein rooli, jonka elämässäsi saat,
ja siihen saat kaikista vähiten valmennusta.”
– Gerald Newmark

Siksi olemme täällä teitä varten, auttamassa vanhemmuuden matkalla!
Voit valita vapaasti, missä huoneessa vierailet!
Voit vierailla vaikka kaikissa!
Kysy rohkeasti asioista, niin saat päivästä parhaiten irti!

VAUVANHOITO JA IMETYS
– Neuvolan terveydenhoitajien kanssa pääsette juttelemaan imetyksestä ja harjoittelemaan vauvanhoitoa new born-nukeilla.
SYNNYTYS
– Terveydenhoitajien kanssa voitte jutella mielessä pyörivistä kysymyksistä synnytykseen liittyen.
PARISUHDE
– Parisuhde muuttuu vauvan synnyttyä. Jutellaan elämänmuutoksesta.
MASUASUKKI
– Pohditaan kuka masussa asustaa! Ovien ollessa kiinni, odotattehan vuoroanne.
FYSIOTERAPIA
– Mietityttääkö esimerkiksi synnytyksestä toipuminen? Tällöin kannattaa astua peremmälle!
NOKIAN MAMMAT
– Oletteko kuulleet aktiivisesta yhdistyksestä Nokialla? Tule kuulemaan toiminnasta!
MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO
– Onko Tuutikki ja Täpinä tuttuja? Huoneessa vierailun jälkeen ovat!
LIIKENNETURVA
– Pientä ihmettä tulee suojata liikenteessä! Millaisia ominaisuuksia on turvaistuimissa?
VYÖHYKETERAPEUTTI
– Mitä vyöhyketerapeutti oikein tekee, siitä voitte ottaa selvää!
KANTOLIINAYHDISTYS
– Kantaminen on mukavaa yhdessäoloa!
SEURAKUNTA
– Tule juttelemaan esimerkiksi kasteen lahjasta.
SUUHYGIENISTI
– Asiaa suun terveydestä ja merkityksestä terveydelle!
PERHE
– Paikalla vauva, äiti ja isä. Mahdollisuus vaihtaa ajatuksia perheen kanssa, joka on juuri kokenut saman.

Äitiys- ja lastenneuvoloiden chat-palvelu

Äitiys- ja lastenneuvoloiden chat-palvelu on käytettävissäsi 28.11. alkaen keskiviikkoisin klo 12.30-13.30. Voit saada yleisluonteisia neuvoja äitiys- ja lastenneuvolaan liittyvissä asioissa. Chatissa ei käytetä henkilötietoja eikä sitä kautta voi varata aikaa neuvolaan. Chatissa vastaajina toimivat neuvoloiden terveydenhoitajat, ja heidän kanssaan kuka tahansa voi keskustella raskauteen ja alle 6-vuotiaiden terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista. Chatiin pääset liittymään täältä.

Loruillen, leikkien, laulaen -työpajat vauvoille

Lorutellaan, hytkytellään, kutitellaan, heijataan ja paijataan – vauvaa voi hoitaa vaikka laulamalla!            Tule mukaan muiden vauvaperheiden kanssa oppimaan leikkejä, rytmejä ja lauluja, joita voit käyttää arkisissa, joskus kiperissäkin tilanteissa vauvan kanssa: hali- ja sylittelytuokioissa, nukuttaessa, kaupan kassajonossa… ”Kaikki osaavat laulaa ja lorutella omalla tavallaan. Työpajassa oppii lauluja ja loruja, jotka saavat hyvälle tuulelle”, kertoo Henna Leisiö Uulusta.

Paja sopii erityisesti n. 2 kk ikäiselle vauvalle vanhempansa kanssa.

KEVÄÄN 2019 TYÖPAJAT

Kerholan Polónin salissa (Souranderintie 13) keskiviikkoisin 23.1., 20.2., 20.3., 24.4. ja 22.5..

Pajaan osallistutaan yleensä yhden kerran.

klo 9.30-10.00 neuvolan terveydenhoitaja ja/tai perhetyöntekijä paikalla, mahdollisuus keskustella yhteisistä, ajankohtaisista vauvaperheiden asioista

klo 10.00-10.30 Loruillen, leikkien, laulaen -työpaja, Kulttuuriosuuskunta Uulun ohjaajat

Halutessaan aamupäivää voi jatkaa muiden perheiden kanssa Kerholan lounaskahvilassa (omakustanne).

Ennakkoilmoittautumista ei vaadita.

Lisätietoja: Nokian kaupungin kulttuuripalvelut (klo 9–15) p. 040 133 4101, kulttuuri@nokiankaupunki.fi

tai oman neuvolan terveydenhoitajalta.

Käy tykkäämässä meistä Facebookissa!