Kesä-heinäkuussa neuvolatoiminta on supistettua

Kesä-heinäkuussa neuvolatoiminta on supistettua lomien vuoksi, tarkastamme ensisijaisesti 0-1v vauvat sekä äitiysneuvolan asiakkaat.
Lisäämme kuitenkin viikoittain tulevalle viikolle aikoja yli 1-vuotiaille varattavaksi sähköisen ajanvarauksen kautta tai puhelimitse, mikäli mahdollista.
Yli 1-vuotiaiden lasten akuuteissa asioissa voitte myös ottaa yhteyttä neuvolaan läpi kesän.

Neuvolan puhelinpalvelut uudistuvat toukokuussa

Keskitämme jatkossa kaikki äitiys- ja lastenneuvolan puhelinpalvelut yhteen numeroon.

Tavoitat meidät 6.5.2019 alkaen ma-pe klo 8-11 tutusta aamupuhelinnumerosta p. 040 133 4344.

Aamupuhelimen kautta saat ohjausta ja neuvontaa tai voit varata ajan neuvolaan. Varatun neuvola-ajan voit peruuttaa mihin vuorokauden aikaan tahansa lähettämällä tekstiviestin aamupuhelimeen.

Uudistuksen myötä terveydenhoitajien 03-alkuiset suorat numerot ja takaisinsoittopalvelu jäävät pois käytöstä.

Perhevalmennus

Tervetuloa perhevalmennukseen lauantaina 8.6.19 klo 10-14, perhevalmennus järjestetään neuvolan tiloisssa osoitteessa Pinsiöntie 46.

” Vanhemmuus on kaikista vaikein rooli, jonka elämässäsi saat,
ja siihen saat kaikista vähiten valmennusta.”
– Gerald Newmark

Siksi olemme täällä teitä varten, auttamassa vanhemmuuden matkalla!
Voit valita vapaasti, missä huoneessa vierailet!
Voit vierailla vaikka kaikissa!
Kysy rohkeasti asioista, niin saat päivästä parhaiten irti!

VAUVANHOITO JA IMETYS
– Neuvolan terveydenhoitajien kanssa pääsette juttelemaan imetyksestä ja harjoittelemaan vauvanhoitoa new born-nukeilla.
SYNNYTYS
– Terveydenhoitajien kanssa voitte jutella mielessä pyörivistä kysymyksistä synnytykseen liittyen.
PARISUHDE
– Parisuhde muuttuu vauvan synnyttyä. Jutellaan elämänmuutoksesta.
MASUASUKKI
– Pohditaan kuka masussa asustaa! Ovien ollessa kiinni, odotattehan vuoroanne.
FYSIOTERAPIA
– Mietityttääkö esimerkiksi synnytyksestä toipuminen? Tällöin kannattaa astua peremmälle!
NOKIAN MAMMAT
– Oletteko kuulleet aktiivisesta yhdistyksestä Nokialla? Tule kuulemaan toiminnasta!
MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO
– Onko Tuutikki ja Täpinä tuttuja? Huoneessa vierailun jälkeen ovat!
LIIKENNETURVA
– Pientä ihmettä tulee suojata liikenteessä! Millaisia ominaisuuksia on turvaistuimissa?
VYÖHYKETERAPEUTTI
– Mitä vyöhyketerapeutti oikein tekee, siitä voitte ottaa selvää!
KANTOLIINAYHDISTYS
– Kantaminen on mukavaa yhdessäoloa!
SEURAKUNTA
– Tule juttelemaan esimerkiksi kasteen lahjasta.
SUUHYGIENISTI
– Asiaa suun terveydestä ja merkityksestä terveydelle!
PERHE
– Paikalla vauva, äiti ja isä. Mahdollisuus vaihtaa ajatuksia perheen kanssa, joka on juuri kokenut saman.

Äitiys- ja lastenneuvoloiden chat-palvelu

Äitiys- ja lastenneuvoloiden chat-palvelu on käytettävissäsi 28.11. alkaen keskiviikkoisin klo 12.30-13.30. Voit saada yleisluonteisia neuvoja äitiys- ja lastenneuvolaan liittyvissä asioissa. Chatissa ei käytetä henkilötietoja eikä sitä kautta voi varata aikaa neuvolaan. Chatissa vastaajina toimivat neuvoloiden terveydenhoitajat, ja heidän kanssaan kuka tahansa voi keskustella raskauteen ja alle 6-vuotiaiden terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista. Chatiin pääset liittymään täältä.

Loruillen, leikkien, laulaen -työpajat vauvoille

Lorutellaan, hytkytellään, kutitellaan, heijataan ja paijataan – vauvaa voi hoitaa vaikka laulamalla!            Tule mukaan muiden vauvaperheiden kanssa oppimaan leikkejä, rytmejä ja lauluja, joita voit käyttää arkisissa, joskus kiperissäkin tilanteissa vauvan kanssa: hali- ja sylittelytuokioissa, nukuttaessa, kaupan kassajonossa… ”Kaikki osaavat laulaa ja lorutella omalla tavallaan. Työpajassa oppii lauluja ja loruja, jotka saavat hyvälle tuulelle”, kertoo Henna Leisiö Uulusta.

Paja sopii erityisesti n. 2 kk ikäiselle vauvalle vanhempansa kanssa.

KEVÄÄN 2019 TYÖPAJAT

Kerholan Polónin salissa (Souranderintie 13) keskiviikkoisin 23.1., 20.2., 20.3., 24.4. ja 22.5..

Pajaan osallistutaan yleensä yhden kerran.

klo 9.30-10.00 neuvolan terveydenhoitaja ja/tai perhetyöntekijä paikalla, mahdollisuus keskustella yhteisistä, ajankohtaisista vauvaperheiden asioista

klo 10.00-10.30 Loruillen, leikkien, laulaen -työpaja, Kulttuuriosuuskunta Uulun ohjaajat

Halutessaan aamupäivää voi jatkaa muiden perheiden kanssa Kerholan lounaskahvilassa (omakustanne).

Ennakkoilmoittautumista ei vaadita.

Lisätietoja: Nokian kaupungin kulttuuripalvelut (klo 9–15) p. 040 133 4101, kulttuuri@nokiankaupunki.fi

tai oman neuvolan terveydenhoitajalta.

Käy tykkäämässä meistä Facebookissa!