Poikkeus aamupuhelimen palveluajassa keskiviikkona 16.9.2020

Neuvolan aamupuhelin palvelee keskiviikkona 16.9.2020 poikkeuksellisesti klo 10-13 tutusta numerosta p.040-1334344. Mikäli sinun tarvitsee perua neuvola-aika 16.9 päivältä, niin lähetäthän peruutuksen tekstiviestillä aamupuhelimeen, kiitos.

Neuvolapalvelut koronavirusepidemian aikana

Neuvolapalvelut järjestetään toistaiseksi lähes normaalisti, ainoastaan 6-kuukauden ikäisten ryhmäneuvolat ovat vielä tauolla.

Tulettehan neuvolaan vain täysin terveenä, myös saattajan oltava terve.

Mikäli olette palanneet ulkomailta alle kaksi viikkoa sitten, otattehan puhelimitse yhteyttä neuvolaan ennen saapumistanne. Neuvolan puhelin palvelee ma-pe klo 8-11 numerosta 040-133 43 44. Varatun ajan voi perua myös tekstiviestillä. Sähköposti- ja iPana-äitiyspalveluiden viestehin pyrimme vastaamaan 3 arkipäivän kuluessa.

Jos teillä on hengitystieinfektion oireita tai epäilette covid-19-tartuntaa, tomintaohjeet löydätte täältä: Koronavirus – ajankohtaista tietoa ja ohjeita

Perhevalmennusta annetaan ”Odottavien perheiden lauantaissa” 22.8, yksilökäyntien ohessa neuvolassa sekä etävalmennuksena. Näitä käyntejä varten suositellaan oheisia nettisivustoja tutustuttavaksi:

Tays päivittää ohjeitaan synnyttäjille vallitsevan Covid19-tilanteen mukaan:

Ohjeita raskaana oleville ja synnyttäjille koronavirusepidemian (COVID-19) aikana

Perhevalmennus

Perhevalmennus ”Odottavien perheiden lauantai” järjestetään lauantaina 10.10.2020 ko 10-14  Nokian kaupungin fysioterapian tiloissa osoitteessa Maununkatu 10A. Lokakuussa terveydenhoitajat ovat paikalla synnytyshuoneessa sekä vauvanhoito ja imetyshuoneessa klo 15 asti.
Odottavien perheiden lauantai on Nokian neuvolan koordinoima moniammatillinen ja toiminnallinen perhevalmennus.

Saavuthan tapahtumaan vain täysin terveenä ja pyrit huolehtimaan käsihygieniasta sekä riittävistä turvaväleistä. Järjestämme Odotttavien perheiden lauantain lisäksi myös etävalmennusta ja yksilöohjausta neuvolakäyntienne yhteydessä.

Löydät Odottavien perheiden lauantain Facebookista ja päivitämme sinne yhdessä yhteistyötahojemme kanssa ajantasasia tietoja paikalle saapuvista toimijoista. Odottavien perheiden lauantai Facebookissa

” Vanhemmuus on kaikista vaikein rooli, jonka elämässäsi saat,
ja siihen saat kaikista vähiten valmennusta.”
– Gerald Newmark

Päivän aikana voitte tutustua teitä kiinnostaviin esittelypisteisiin. Toimijat voivat vaihdella eri kerroilla. Mukana myös paikallisia yrittäjiä ja kaupallista toimintaa.

VAUVANHOITO JA IMETYS
– Neuvolan terveydenhoitajien kanssa pääsette juttelemaan imetyksestä ja harjoittelemaan vauvanhoitoa new born-nukeilla.
SYNNYTYS
– Terveydenhoitajien kanssa voitte jutella mielessä pyörivistä kysymyksistä synnytykseen liittyen.
PARISUHDE
– Parisuhde muuttuu vauvan synnyttyä. Jutellaan elämänmuutoksesta.
MASUASUKKI
– Pohditaan kuka masussa asustaa! Ovien ollessa kiinni, odotattehan vuoroanne.
FYSIOTERAPIA
– Mietityttääkö esimerkiksi synnytyksestä toipuminen? Tällöin kannattaa astua peremmälle!
NOKIAN MAMMAT
– Oletteko kuulleet aktiivisesta yhdistyksestä Nokialla? Tule kuulemaan toiminnasta!
MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO
– Onko Tuutikki ja Täpinä tuttuja? Huoneessa vierailun jälkeen ovat!
LIIKENNETURVA
– Pientä ihmettä tulee suojata liikenteessä! Millaisia ominaisuuksia on turvaistuimissa?
VYÖHYKETERAPEUTTI
– Mitä vyöhyketerapeutti oikein tekee, siitä voitte ottaa selvää!
KANTOLIINAYHDISTYS
– Kantaminen on mukavaa yhdessäoloa!
SEURAKUNTA
– Tule juttelemaan esimerkiksi kasteen lahjasta.
SUUHYGIENISTI
– Asiaa suun terveydestä ja merkityksestä terveydelle!
PERHE
– Paikalla vauva, äiti ja isä. Mahdollisuus vaihtaa ajatuksia perheen kanssa, joka on juuri kokenut saman.

Käy tykkäämässä meistä Facebookissa!