Vapaaehtois- ja järjestötoiminta

Nokian kaupunki

Haemme vapaaehtoisia Nokian ikäihmisten arjen tueksi. Etsimme mm. ulkoiluystäviä ja jumppakavereita sekä Setorin toimintaan uusia vapaaehtoisia. Mukaan voi tulla lyhytaikaiseen, kertaluonteiseen tai pidempiaikaiseen toimintaan. Meiltä löytyy tarve kaikenlaisille toimijoille, jokaiselle omien voimavarojen ja resurssien mukaan. Jokaisen vapaaehtoisen panos on tärkeä, tarvitsemme teitä kaikkia ja jokainen on tervetullut. Ilmoittautumislomakkeen saat tästä.

Vapaaehtoisille järjestetään myös erilaisia koulutuksia muun muassa ulkoiluystävä -koulutusta, lue lisää: koulutuksia vapaaehtoisille. 

Nokian seurakunta

Ikäihmiset kohtaavat toisensa useissa eläkeläisten kerhoissa, jotka kokoontuvat eri puolilla seurakuntaa.
Lisätietoja toiminnasta antavat Nokia seurakunnan diakoniatyöntekijät: http://www.nokianseurakunta.fi/yhteystiedot/diakoniatyontekijat

SPR vapaaehtoistoiminta

Kaikille avoin Toimintakeskus Kotipesä sijaitsee Nokian keskustassa osoitteessa Pirkkalaistori 1,  2.krs. Kotipesä on avoinna ma-pe klo 10.00-16.00.
Lounas on tarjolla joka arkipäivä klo 11.30-13, hinta 5 €.

Ystävä- ja saattopalvelu: Perinteinen SPR:n ystäväpalvelu on yksinäisen kanssa seurustelua. Ystäväkurssin käynyt vapaaehtoinen voi olla tukena yksin asuvan erilaisissa tilanteissa ulkoilussa tai yhdessä asioilla käydessä. SPR:ltä löytyy vapaaehtoisia myös äkillisiin avuntarpeisiin vaikkapa saattoavuksi lääkäri- tai kauppareissulle.

Ensiapuryhmä: Ryhmä on tilattavissa huolehtimaan erilaisten tapahtumien turvallisuudesta.

Lisätietoja toiminnasta löytyy: https://rednet.punainenristi.fi/nokia

Pirkanmaan Muistiyhdistys ry./Nokian alaosasto

Kaikille avoimessa Muistikahvilassa kuullaan ja keskustellaan muistiin liittyvistä asioista, puhutaan osallistujia kiinnostavista aiheista sekä tavataan vanhoja ja uusi tuttuja. Muistikahvila kokoontuu kerran kuukaudessa tiistaisin klo 15.00-16.30 SPR:n Kotipesässä, Pirkkalaistori 1 (2.krs). Lisätietoja saat puhelimitse tai nettisivuilta.

Lisätietoja:
Seija Helminen, puh. 040 7306 378
Tiina Pelander, puh. 050 3658 108

Pirkanmaan Muistiyhdistys rekrytoi, kouluttaa ja välittää tukihenkilöitä koton asuville pirkanmaalaisille muistisairaille ja läheisille. Tukihenkilö voi toimia esimerkiksi muistisairaan ulkoiluystävän tai seurana erilaisissa tapahtumissa. Lisätietoja saat puhelimitse tai nettisivuilta.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:
puh. 044 7389 373 tai 050 3605 224
https://www.pirkanmaanmuistiyhdistys.fi/