Taidetila Raami

Ajankohtaista   Katri Mononen Kasvien uni Taidetila Raami 17.8.–21.10.2023 Kasvien uni -näyttelyssä on esillä taiteilijan teoksia vuosilta 2021–2023. Mononen hyödyntää teoksissaan useita tekniikoita, kuten akryyli- ja öljyvärejä, spraymaaleja, kollaasia sekä kolmiulotteista, laajennettua maalausta. Näyttelyn teokset nivoutuvat kasviteeman ympärille. Mononen yhdistää…

Taidetila Raamin vuoden 2024 näyttelykalenteri julkaistu

Raamiin rakentuu ensi vuoden aikana monipuolinen kattaus eri taiteen ja kulttuurin ilmiöitä ja kokonaisuus rikkoo eri taiteenlajien, paikallishistorian, kirjallisuuksien ja tekniikoiden esittämisen rajoja ja tapoja.

Reetta Partasen SYLI-näyttely tuo uudenlaisen luonnon taidetila Raamiin

Pääosassa Reetta Partasen SYLI-näyttelyä on galleriatilaan luotu uudenlainen luonnontila. Se rakentuu luonnon materiaaleista, osittain suoraan galleriaan muotoilluista veistosinstallaatioista, äänimaailmasta sekä videoteoksesta. Luonto ei vain näy galleriassa, se myös tuoksuu, kuuluu ja tuntuu.

Taidetila Raamissa avautuu Oiva Meriläisen tutkimusmatka väreihin

Mieluummin minä vain maalaisin -näyttely kunnioittaa taidemaalari Oiva Meriläisen 50-vuotista taidemaalarin taivalta, hänen tutkimusmatkaansa värien ja muotojen avaruuksiin. Oiva Meriläisen maalaamisessa oli, ja tässä näyttelyssä on, kyse väreistä, niiden keskinäisistä vuorovaikutuksista ja värien tuottamasta ilosta ja valosta.

Oiva Meriläinen tunnetaan paitsi taidemaalarina, myös kuvataiteen opettajana ja pirkanmaalaisen taidekentän vaikuttajana. Hän toimi Pirkkalan taideyhdistyksen taidekoulun ensimmäisenä opettajana ja laati koulun ensimmäisen opetusohjelman. Meriläinen opiskeli Turun taideyhdistyksen piirustuskoulussa, Taideteollisessa oppilaitoksessa ja Suomen Taideakatemian koulussa sekä kuvanveistäjä Kain Tapperin oppilaana.