Taidetila Raamin näyttelykalenteri 2023 julkaistu

Ammattitaiteilijoiden tuotantoa esille tuovan taidetila Raamin ensi vuoden näyttelykalenteri on julkaistu. Vuoden aloittaa isokokoisia abstrakteja maalauksia tekevä Säde Numminen.

Mukanetin digiopastukset Virrassa keväällä 2023

Mukanetti ry:n järjestämät digiopastukset jatkuvat Nokian kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa tammikuussa. Opastusta järjestetään Virran kolmannessa kerroksessa, ryhmätyötila Eepessä joka toinen viikko tiistaisin (vko 3 alkaen) klo 10–12.

Kansainvälistä Vammaisten päivää vietetään lauantaina 3.12.

YK:n yleiskokous julisti joulukuun kolmannen päivän Vammaisten päiväksi jo vuonna 1992. Päivän tarkoituksena on nostaa esiin vammaisten asemaa, tehdä yhteiskunnasta esteettömämpi ja parantaa ihmisten suhtautumista erilaisuuteen. Nokian kaupunki ja Nokian Vammaisneuvosto järjestävät yhteistyössä ohjelmaa Vammaisten päivänä.

Suvi Malekin Päättymätön vaellus -näyttely avautuu Raamissa 18.11.2022

Nokian kaupunki ja Pirkkalan kunta täyttivät 100 vuotta tänä vuonna. Yhteinen historiamme on alkanut kuitenkin jo satoja vuosia aiemmin. Taiteilija Suvi Malek tarkastelee Päättymätön vaellus – narratiiveja Birkalasta eri vuosisadoilta -näyttelyssään tätä historiallista jatkumoa, sen kuuluisia ja vähemmän kuuluisia legendoja, tarinoita ja tapahtumia. Näyttely on taidenäyttely, jossa menneisyyttä tarkastellaan paikallishistoriallisesti. Taiteilijan näkökulma on ihmisläheinen, inhimillinen. Mitä olimme ennen, sitä olemme myös nyt. Mitä menneisyys kertoo meistä ja osaammeko ottaa historiasta koskaan opiksemme?