Lasten ja nuorten tietokirjailijavierailut kirjastoissa järjestetään 1.9.2023

Kirjastomme voitti hakemuksellaan Suomen tietokirjailijat ry:n lasten ja nuorten tietokirjailijavierailun, jonka kunniaksi Virtaan saapuu esiintymään tietokirjailija Karoliina Suoniemi.

Karoliina Suoniemi on tamperelainen selko- ja lastentietokirjailija, opettaja, sanataideohjaaja ja folkloristi sekä entinen läänintaiteilija. Hän on erikoistunut erityisesti lapsille suunnattuihin historiallisiin tietokirjoihin sekä sanataidekasvatukseen. Karoliina Suoniemen tietokirjat soveltuvat erityisesti 3.–7. -luokkalaisille. Kirjailija kertoo ja keskustelee kirjoistaan sekä niiden aihepiireistä tilaisuudessa.

Satupiknikkejä Poutunpuistossa

Nokian kirjastopalvelut järjestävät yhteistyössä liikuntapalveluiden kanssa Poutunpuistossa kesäohjelmaa perheille maksuttomien Satupiknikkien muodossa.

Kirjaston lainattavat LP-levyt

Nokian kaupunginkirjastossa on monipuolinen kokoelma, josta yhden osan muodostaa lainattava LP-levykokoelma. Kokoelmasta löytyy klassikoita niin taidemusiikista, jazzista, rockista kuin popistakin -ja paljon muuta.

Lasten Pirkkaset kirjastossa

Lasten Pirkkaset - Pirkanmaan lastenkulttuurikuukautta vietetään kaikkialla Pirkanmaalla 1.-28.2. Lasten Pirkkasten vuoden 2018 teema "sanoilla seikkailuun" kannustaa sekä lapsia että aikuisia tarttumaan kirjoihin ja tutkimaan tarinoita. Kuukauden tavoitteena on tarjota helposti lähestyttävää kulttuuria ja taidetta sekä nostaa esiin kunnissa tehtävää lastenkulttuurityötä. Kuukauden aikana järjestetään eri taiteenalojen tapahtumia, esityksiä, kursseja, näyttelyitä ja paljon muuta lapsille ja perheille ympäri Pirkanmaata. Nokian kirjastossakin tapahtuu paljon Pirkkasten aikaan.