Ympäristökasvatusviikko 2022 tulee syyskuussa


Nokian vuoden 2022 ympäristökasvatusviikolla vesistöihin tutustutaan pintaa syvemmältä. Nokian kaupungin ympäristönsuojeluyksikkö järjestää lapsille ja nuorille suunnatun ympäristökasvatusviikon 5.-10.9.

Neljättä kertaa järjestettävän ympäristökasvatusviikon teemana on tänä vuonna vesistöt. Aihetta käsitellään monipuolisesti mm. luentojen, tapahtumien ja yritysvierailujen kautta. Viikon ohjelma on avoinna päiväkodeille, perhepäivähoitajille, esikouluille, ala- ja yläkouluille, lukiolle sekä ammattiopistolle. Ympäristöviikon ohjelmaa järjestetään metsissä, puistoissa, päiväkodeissa, kouluilla, yrityksissä, sekä teeman mukaisesti Nokian rantojen ja purojen varrella.

Ympäristökasvatusviikon ohjelmassa on opastettuja kierroksia Laajanojan ja Hakavuoren luontoon, sekä vihkiytymistä kalastuksen ja vesitutkimuksen saloihin. Asiantuntijat Luonto-liitosta ja Pirkanmaan Martoista jalkautuvat kouluihin kertomaan Itämeren tilasta ja ilmastoystävällisestä ruokavaliosta. Päiväkodeissa seikkaillaan Olla Oravan ympäristöaiheisella seikkailuradalla ja katsotaan kierrätysaiheista nukketeatteria. Karjatilavierailulla päästään silittämään pitkäkarvaista ylämaankarjaa Honkiniemen tilalle. Maatialanharjulla opitaan käytännön luonnonsuojelutyötä työntämällä kädet multaan ja bongaillaan lintuja. Puistoluonnon monimuotoisuuteen tutustutaan jalkautumalla opastetulle puistokävelylle. Prisma Nokia ja Molok Oy avaavat ympäristökasvatusviikolla ovensa ja tutustuttavat kävijät jätteiden kierrättämiseen ja kiertotalouteen. Hyvinvointia lisäävää kaupunkisuunnittelua tehdään tutuksi työpajan kautta.

Osana ympäristökasvatusviikkoa järjestetään lauantaina 10.9. kaikille avoin perhetapahtuma ”Pinnan alla” Nokian kirjasto ja kulttuuritalo Virrassa. Nokian Mammat ry:n järjestämässä tapahtumassa metsien luontoon, vesistöjen elämään, kiertotalouteen ja kierrätykseen on mahdollista tutustua rastien, pelien ja esitysten kautta. Tapahtumaan kuuluu myös kirjavinkkaus, jota kuuntelemaan tuleville on tarjolla ilmastoaiheisia lukuvinkkejä. Vegaanikeittokirjojen näyttely on esillä kaikille vegaanikoukkauksesta kiinnostuneille kotikokeille.