Virran Lautapelikerhon kokoontumiset huhti- ja toukokuussa 2022


Voiko lautapeli olla muutakin kuin noppien viskomista? Kirjasto- ja kulttuuritalo Virran lautapelikerhossa on esittelyssä erilaisia 2000-luvun lautapelejä, joiden parissa isommatkin pelaajat voivat viihtyä.

Lautapelikerho Virrassa 2022

Virran Lautapelikerhon toiminta jatkuu huhti- ja toukokuussa. Kerho kokoontuu Virran ryhmätyötila Eepessä maanantaisin. Aloitusaika on klo 17 ja pelikerran kesto riippuu pelattavasta pelistä. Mikäli haluat mukaan pelaamaan, täytä ennakkoilmoittautumislomake alta. Pelipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Pelejä voi tulla seuraamaan muutama ylimääräinen henkilö, vaikka peliin ei mukaan mahtuisikaan. Alaikäraja pelikerhoon on 12 vuotta. Lautapelikerhoa vetää vapaaehtoisena Aapo Pohjonen.

Ma 4.4.2022 – Sushi-Go – Ilmoittaudu mukaan
Enintään 5 pelaajaa, pelikierroksen kesto n. 20min

Kerää ruoka-annokseesi parhaat sushit muiden nenän edestä. Mausta ateriaasi wasabilla ja muilla mausteilla ja viimeistele täydellinen ateria vanukkaalla.
Aihepiiri: ruoka
Avainsanat: korttien poiminta, käsikorttien hallinta

Ma 2.5.2022 – Robo Rally – Ilmoittaudu mukaan
Enintään 6 pelaajaa, kesto n. 2h

Yön pimeinä tunteita robotit kisaavat tyhjässä tehtaassa vältellen maaston vaaroja sekä toisiaan. Ohjelmoi robottisi käsikorteillasi kulkemaan oikeaa reittiä hyödyntäen liukuhihnoja, mutta välttäen lattian aukkoja ja muiden robottien lasereita. Kerää energiaa ja päivitä robottiasi paremmilla aseilla ja varusteilla häiritäksesi muiden etenemistä ja edistääksesi omaasi.
Aihepiiri: kilpa-ajo, robotit
Avainsanat: ohjelmointi, käsikortit, miniatyyrit ruudukolla

Peruttu: Ma 16.5.2022 – Galaxy Trucker
Enintään 5 pelaajaa, kesto n. 2h

Avaruudessa ei tarvitse välittää aluksen virtaviivaisuudesta, jolloin alussuunnittelu on turhaa. Kuljetettavaan rahtiin voi pultata moottorin kiinni ja käyttää itse rahtia aluksena ilman ylimääräistä rakentamista. Valitettavasti kilpailu on kovaa ja samalla reitillä on muitakin kapteeneita, jotka kahmivat parhaita kappaleita omiin aluksiinsa. Nokkelat kapteenit lisäävät alukseensa myös lisälaitteita, paristoja näille, pari matkustajahyttiä ja ehkä muutaman kanuunan pahan päivän varalle. Kerää sopivat osat alukseesi, jotta saat siihen kiinnitettyä tarpeelliset osat liikkumiseen ja seikkailuun avaruudessa. Lennä aluksesi kauppareitin läpi toivoen välttäväsi meteorien ja avaruurosvojen osumat. Eheimmät alukset kuittaavat perillä palkkion.
Aihepiiri: avaruus, sci-fi, huumori
Avainsanat: laattojen asettelu, yhteiset haasteet, kaaos

Muokkaus 11.5.2022: Lautapelikerhon kokoontuminen ma 16.5.2022 on valitettavasti peruttu.