Virran kirjailijapäivillä vieraana Tuija Sironen


Hämeenkyrön maisemiin historiallisia romaaneja kirjoittava Tuija Sironen vierailee Virrassa maanantaina 23.1.2023 klo 18 alkaen.

 

Tuija Sironen kertoo tuolloin tuoreimmasta teoksestaan Ketunkiven Eeva (2022). Kirjan tapahtumat sijoittuvat 1800-luvun Hämeenkyröön, jossa elanto saadaan karjasta, pellosta ja luonnosta. Talollisen tytär Eeva oppi yrttien salat jo lapsena omalta äidiltään. Myös päätös ryhtyä parantajaksi syntyi jo varhain.

Ketunkiven Eeva herää henkiin, kun Tuija Sironen eläytyy 1800-luvulla Hämeenkyrössä tunnetun ja hämmennystä herättäneen parantajan rooliin. Ketunkiven Eeva oli oikeasti Hämeenkyrön Sasissa 1800-luvulla tunnettu ja hämmennystä herättänyt parantaja.

Tuija Sironen on kirjoittanut hänestä kirjan, joka on elävä kurkistus tuolloiseen elämänmenoon, iloihin ja suruihin sekä parannuskonsteihin loitsuja unohtamatta. Eevaan tutustutaan sivuhenkilönä jo Tuijan aiemmissa teoksissa Hiljaa sulaa surujää (2020) ja Toivon vuoksi (2021).

Tampereella asuva ja Nokialla Nansolla elämäntyönsä tehnyt Tuija Sironen harrastaa taiteita, sukututkimuksia, mökkeilyä, kutomista, lukemista ja kirjoittamista. Sirosen juuret ovat Hämeenkyrön Lavajärvellä, minne hänen kirjoittamiensa kirjojen tapahtumat osittain sijoittuvat.