Varma kevään merkki – Repe ja Romu aloittavat kierroksensa Nokialla. Mukana nyt myös Riepu.


Pirkanmaan Jätehuollon kuormurit Repe ja Romu ottavat maksutta kyytiinsä kodin vaaralliset jätteet, metalliromut sekä sähkölaitteet. Nyt mukana on myös kodin poistotekstiilien keräys Riepu. Autot kiertävät Nokialla 3.-17.5.2022. Vuoden aikana kaksikko pysähtyy 17 kunnan alueella.

Tarkista jätteet kotona

Repen ja Romun kyytiin kelpaavat jätteet kannattaa tarkistaa ennen pysäkille lähtemistä. Apua tähän saa Pirkanmaan Jätehuollon verkkosivuilta ja Roskakalenterista. Sieltä löytyvät myös kierroksen aikataulu, pysäkkien osoitteet sekä ohjeet miten Repellä ja Romulla toimitaan.

Riepu-keräykseen voi tuoda kerralla kaksi muovipussillista poistotekstiiliä. Lue lisää: Riepu-keräys

Muista turvavälit ja maskit

Pysäkillä on erityisen tärkeää huolehtia koronaturvallisuudesta. Älä tule paikalle sairaana, muista turvavälit, maskit ja muut terveysohjeet.

125 000 kiloa metallia

Viime vuonna kuormureilla oli 91 keräyspäivää (Nokia 9) ja 5107 asiakasta (Nokia 506). Koko 17 kunnan alueelta kyytiin saatiin noin 65 400 kg (Nokia 8800 kg) kodin vaarallisia jätteitä ja 125 000 kg (Nokia 14 500 kg) metalleja.

Repe & Romu -kierros täydentää jäteasemien ja jätekeskusten palvelua. Myös ne ottavat kodin vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet maksutta vastaan.

Kierroksen lisätiedot: Repe ja Romu -verkkosivut

Pirkanmaan Jätehuolto Oy
kuljetussuunnittelija Kari Uusitalo
0457 884 1057