Ulkoilun ilo kuuluu kaikille!


Minulle ulkoilu merkitsee vapautta, raikkautta, suomalaisuutta, eri vuodenaikojen tutkiskelua, laatuaikaa koiran kanssa, valokuvaushetkeä, luonnosta nauttimista ja usein myös ystävien tai perheen kanssa oleilua. Mitä ulkoilu sinulle merkitsee?
Kaikki ikääntyneet eivät yksin uskolla tai pysty lähtemään ulos ja sen vuoksi tarvittaisiin ulkoiluystäviä, läheisiä ja avuliasta naapuria -jonka kanssa lähteä ulos. Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanja edistää niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat siihen apua ja seuraa, kuten myös paikallinen Nokian Ulkoiluystävä -toiminta. Vuoden 2020 Vie vanhus ulos -kampanjaa vietetään 9.9.-9.10., lähde sinäkin mukaan parantamaan iäkkäiden hyvinvointia ja elämänlaatua!

Lisätietoja valtakunnallisesta kampanjasta voit lukea täältä: Vie vanhus ulos -kampanjasivustolta. Sivustolla voit kertoa myös omasta ulkoiluhetkestäsi ja voittaa palkintoja!

Nokialla kampanjaan osallistutaan järjestämällä maksuttomia opastuksia ulkokuntosalilla tiistaisin (15.9.-6.10.) klo 9-10. Opastuksiin tulee ilmoittautua ennakkoon, viimeistään kyseistä kertaa edeltävänä päivänä klo 20. Ohjaus järjestetään mikäli ilmoittautumisia tulee vähintään 4hlö/kerta. Ilmoittautumiset puhelimitse uimahallin liikunnanohjaajille. Muutokset mahdollisia!

Lisäksi kannustamme nokialaisia ulkoilemaan ja ulkoiluttamaan tuttavia, sukulaisia ja vaikkapa naapurissa asuvaa ikääntynyttä. Vinkkejä turvalliseen ulkoiluun voit katsoa täältä: Turvallisen ulkoilun ABC (pdf). Ulkona voi tehdä muutakin kuin kävellä! Ikäinstituutti on koonnut monenlaisia vinkkejä ulkoiluun kampanjan kunniaksi, poimi sieltä mieleisesi ja lähde ulos testaamaan yksin tai kaverin kanssa yhdessä.

Vinkkejä turvalliseen ulkoiluun joko itselle tai iäkkään ulkoilutettavan kanssa ulkoilemiseen voit tulla kuulemaan myös kampanjan aikana Nokialla järjestettävään maksuttomaan Ulkoiluystäväksi iäkkäälle -koulutukseen. Koulutukseen tulee ilmoittautua ennakkoon 16.9. mennessä, lisätietoja & ilmoittautumiset: Ulkoiluystäväksi iäkkäälle -koulutus. 

syksyinen lehti

Juuri nyt ulkona pääsee ihailemaan muun muassa alkavaa ruskaa tai aamukastetta lehtien päällä.

 

Huom! 8.10. kaavailtu ikääntyneiden ulkoilupäivä -tapahtuma on peruttu koronatilanteen vuoksi.