Työläiskotimuseot avoinna sunnuntaisin 28.6. alkaen


Nokian kirkon ja Hinttalan museoalueen välissä sijaitsevat Nokian Työläiskotimuseot avautuvat yleisölle sunnuntaina 28.6.. Museot ovat nyt avoinna aiempaa laajemmin, sillä opas on paikalla jokaisena sunnuntaina 16.8. saakka klo 10 - 14. Museoille on vapaa pääsy.

Nokian työläiskotimuseoiden rakennukset kertovat paikallisen työväestön asuinoloista 1800-luvun ja 1900-luvun vaihteen molemmin puolin. Tsaarinaikaista työläiskotia edustavat Sirenin mökin tummunut hirsirakennus ja sen pihapiiriin kuuluva savusauna-mäkiuuni. 1920 -luvun asuinoloja kuvaa keltainen Isonkiven-Järvisen mökki pienine talousrakennuksineen. Kumpikin on siirretty nykyiselle paikalleen Koskenmäestä Nokianvirran eteläpuolelta.

Nokian ja Pirkkalan Matkailuoppaat ry:n oppaat kertovat kävijöille mielellään rakennusten historiasta sekä kiehtovia tarinoita niihin liittyen.

Nokian Työläiskotimuseot
avoinna sunnuntaisin 28.6. – 16.8. klo 10 – 14

Sijainti: Nokian kirkon alapuolella Nokianvaltatien ja Yrittäjäkadun risteyksessä. Alueelle johtava pehmeä hiekkatie Nokianvaltatieltä sopii kävellen saapumiseen, mutta alue ei ole esteetön.

Museoille on vapaa pääsy.

Lisätietoa:
Hinttalan museoalueen kesäoppaat p. 050 395 8801
Hinttalan kotiseutumuseo, Café Hinttala ja näyttelyaitat sijaitsevat työläismuseoita vastapäätä osoitteessa Nokianvaltatie 5.

Museoiden toiminnasta vastaa Nokian kaupungin kulttuuripalvelut

Kuva: Mikko Ovaska