Taidetalon kesäkuun näyttelyssä kuvataan kerrostumia luonnossa ja ihmisissä


Kolme taiteilijaa, Merja Castrén, Tuija Kaukovirta ja Elina Salonen pohtivat ajan kulkua ja suhdetta ympäristöön. Moniulotteisissa teoksissa nähdään sekä keramiikkaa, lasia että villaa. Kerrosten kertomaa -ryhmänäyttely on avoinna 4.6. - 30.6. ja siihen on vapaa pääsy.

Elina Salosen taideteoksessa on viisi munanmuotoista, vihreän ja keltaisen sävyissä hehkuvaa lasisoikiota.

Millaisia kerrostumia ympäriltämme löytyykään?
Kuinka maa, vesi ja jää kerrostuvat?
Minkälaisia kerroksia maahan syntyy, kun kasvillisuus tuhoutuu ja muuttaa muotoaan?
Mitä jäätikön raidat kertovat jään liikkeistä?
Miltä näyttävät kasvillisuuden eri kerrokset lasiin kaiverrettuina?
Millaisia vaikutuksia säällä on ihmiseen?

Taiteilijat tapasivat lasi-­ ja keramiikkamuotoilun opintojen aikana, nyt jokainen työskentelee omalla työhuoneellaan eri puolilla Suomea. Näyttelyssä tulee esille kolmen eri tekijän näkemys samasta aiheesta eri materiaalien ja tekniikoiden avulla.

Merja Castrén tekee funktionaalisia esineitä ja taideteoksia sekä keramiikasta että lasista työhuoneellaan Helsingissä. Inspiraationsa hän saa luonnosta ja varsinkin Lapista, joka on hänelle kuin toinen koti. Hän haluaa myös herätellä meitä ympärillä tapahtuviin luonnon muutoksiin. Tuija Kaukovirran työhuone sijaitsee Tampereella. Tuija inspiroituu erilaisista materiaaleista ja niiden tuomista haasteista. Hän on tottunut työstämään niin pehmeitä kuin kovia materiaaleja. Tuijan teoksissa aiheina on usein luonto ja erityisesti sen yksityiskohdat. Elina Salonen on kuvanveistäjä ja lasitaiteilija. Hän työskentelee Hämeenlinnan työhuoneellaan lasin ja keramiikan parissa. Myös Elina inspiroituu luonnosta. Tämän näyttelyn teoksissa näkyy Tasmanian ja Islannin luonto, joihin hän tutustui taiteilijaresidenssien aikana.


Kerrosten kertomaa -ryhmänäyttely

Merja Castrén
Tuija Kaukovirta
Elina Salonen

Nokian Taidetalo

Souranderintie 7
37100 Nokia

Näyttely on avoinna

4.6. – 30.6.2019
ti, to ja pe 10-16
ke 10-18
su 11-15
Juhannusviikolla to 20.6.- su 23.6. suljettu.

Seuraava näyttely
6.8.-30.8. Emmu Johansson: Akvaario

Kuva: Elina Salonen