Raine Lehtorannan valokuvanäyttelyn avautuminen siirtyy


Ennakkotiedoista poiketen Raine Lehtorannan valokuvanäyttely ei avaudu vielä torstaina 14.1., sillä kirjasto- ja kulttuuritalo Virta on suljettu 31.1.2021 saakka koronatilanteen vuoksi. Näyttelyaikaa siirretään, ja se vaikuttaa myös kevään näyttelykalenteriin, josta tiedotamme erikseen aikataulujen tarkennuttua.

Kuvassa on Raine Lehtorannan kuvaamia värikkäitä soutuveneitä Pyhäjärven rannalla auringonlaskun aikaan

Toimittaja Matti Kuusela on tuottanut työparinsa, valokuvaaja Raine Lehtorannan (1960 – 2019) kuvista näyttelyn. Raine Lehtoranta oli useasti palkittu nokialainen valokuvaaja, joka työskenteli Aamulehdessä yli 30 vuotta. Kuuselan hallussa ovat kaikki Lehtorannan valokuvat, niitä on noin 700 000; Afrikasta, Aasiasta, Venäjältä ja Nokialta, jossa Lehtoranta kuvasi vapaa-ajallaan sekä luontoa että ihmisiä, eniten järviä ja lapsia. Suuri osa kuvista on esillä ensimmäistä kertaa. Näyttely toteutetaan yhteistyössä Ninan Kuvamaailman ja Nokia-Seura ry:n kanssa.

Näyttelyn avautuminen ja siihen liittyvät yleisötilaisuudet siirtyvät koronatilanteen vuoksi eteenpäin. Tiedotamme näyttelyn avautumisesta myöhemmin tammikuussa 2021.

Nokia ja muu maailma – Raine Lehtorannan kuvia kotoa ja kaikkialta –näyttely
Taidetila Raami, Nokian kirjasto- ja kulttuuritalo Virta, 1.krs
Härkitie 6 / Välikatu 11, 37100 Nokia
www.nokiankaupunki.fi/virta