Pirkanmaan kulttuuripankki -verkkopalvelu avautuu pian kulttuurin tekijöille

Pirkanmaan kulttuuripankki on uusi maksuton verkkopalvelu, joka kokoaa yhteen ja tuo näkyviin paikalliset kulttuurin- ja taiteentekijät sekä heidän tilattavat palvelunsa.

Silmälasipäinen nainen makaa lattialla kameraan katsoen. Lattialla on siveltimiä ja maalaustarvikkeita.

Kulttuuripankin käyttö on maksutonta. Verkkopalvelua ylläpitää Tampereen kaupunki. Kulttuuripankki avautuu 30.11.2022 osoitteessa kulttuuripankki.fi.

Kulttuuripankkiin voivat rekisteröityä pirkanmaalaiset ammattimaisesti toimivat taiteilijat, tuottajat, kulttuuri- ja taideyhteisöt sekä taidelaitokset. Verkkopalvelu auttaa kulttuuripalvelujen tilaajia löytämään tekijät ja heidän palvelunsa yhdestä paikasta. Tilaajatahoina voivat olla esimerkiksi kunnat, hyvinvointialueet, yritykset tai yksityishenkilöt.

Pirkanmaan kulttuuripankki-verkkopalvelu on kehitetty osana Pirkanmaan kulttuurin alueellista kehittämistehtävää, Kulttuuri ja taide virtaa -projektia. Kehittämistehtävän toteutuksesta vastaa Tampereen kaupunki yhteistyössä 14 Pirkanmaan kunnan kanssa, jotka ovat Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Sastamala, Valkeakoski, Vesilahti ja Ylöjärvi. Kehittämistehtävän rahoittajana toimii opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tiivistä yhteistyötä verkkopalvelun kehittämisessä on tehty TAMKin Tuottajapankki-projektin kanssa, jonka rahoittajana toimii Pirkanmaan liitto sekä Tampereen kaupungin vetämän kulttuuripääkaupunkihaun jatkohanke Operaatio Pirkanmaan kanssa. Kehittämiseen ovat osallistuneet myös Taiteen edistämiskeskuksen Tampereen toimipiste sekä paikalliset kulttuuri- ja taidetoimijat.

Lue lisää Kulttuuripankista Tampereen kaupungin verkkosivuilta

Kuva: Laura Happo