Palkitun nokialaisen ITE-taiteilijan Paula Huhtasen näyttely avautuu taidetila Raamissa


Vuoden ITE-taiteilijaksi 2020 valittu Huhtanen on värikylläisen, räiskyvän ja kantaaottavan taiteen tekijä ja ehdottomasti oman tiensä kulkija. RAUHA-PEACE-МИР on Huhtasen ensimmäinen yksityisnäyttely Nokialla.

Taidetila Raamissa avautuu nokialaisen ITE-taiteilija Paula Huhtasen näyttely RAUHA-PEACE-МИР. Huhtanen ei tyydy maalaamaan kankaalle, vaan korumaisella tarkkuudella rakentuvat värikylläiset väripinnat syntyvät kankaalle, puulle, metalliin, kaakelille tai vaikka vinyylille, toisin sanoen vaikkapa puunuijaan, huonekaluun tai kelloon.

”Rauha on teemana tärkeä osa taiteessani, aiheena se kulkee mukanani monin eri tavoin. Pohdin teosteni kautta, mitä kaikkea rauha pitää sisällään? Kysymyksen ytimessä on ennen kaikkea ihmisen rauha itsensä kanssa. Jotta yksilö kykenisi välittämään rauhaa eteenpäin myös muille, on hänen toteutettava sitä myös omissa tavoitteissaan. Luon teoksia, jotka ovat fyysisesti nähtävissä ja energioina aistittavissa.” – Paula Huhtanen

Teosten rauhankyyhkyt ja onnelliset ikonit ilmentävät Huhtasen taiteelle tyypillistä elämän iloa ja toivoa vapaasti ilmaistun kauneuden kautta. Kokonaisuus on säkenöivä ja värikylläinen. Työskentelynsä oivalluksilla ja lopullisten teosten idean kohtaamisella on syntynyt esteettisesti kiinnostavaa ja suurta yleisöä innostavia ratkaisuja. Näyttelyn äänimaailman ja musiikin on tehnyt tamperelainen äänituottaja Joonatan Huuki.

Paula Huhtanen (s.1965) on Nokian Sarkolassa toimiva ITE- taiteilija, innostaja ja uudistaja. Huhtanen toteuttaa taiteilijuuttaan maalaishenkisessä maisemassa ja toimintaympäristössä. Arjessa taiteilijalle on tärkeintä taiteen tekeminen ja autenttinen, omannäköinen elämä. Rauha ja kokemukset onnesta sekä sovinnollisuus ovat Huhtasen taiteessa tavoitteita, joita hän toteuttaa värikylläisen paletin koko kirjolla. Oman taiteellisen työskentelynsä lisäksi Paula Huhtanen on toiminut monipuolisesti taide- ja kulttuurialan työtehtävissä sekä taiteen vapaan kentän työryhmissä yli 30 vuoden ajan. Vuonna 2020 Huhtanen nimettiin vuoden ITE-taiteilijaksi.

Pirkanmaan Kulttuurirahasto myönsi Huhtaselle työskentelyapurahan taiteelliseen työskentelyyn vuonna 2023: SKR:n apuraha on jokaiselle taiteilijalla valtavan suuri asia, mutta ITE-taiteilijalle myönnettynä se on paitsi osoitus taiteen korkeasta laadusta, myös merkittävä arvovalinta.

ITE-taide on suomalaista nykykansantaidetta. Lyhennesana ITE viittaa sanayhdistelmään ”itse tehty elämä”. ITE-taide on tekijänsä elinympäristöön, kulttuuriseen taustaan ja kokemusmaailmaan sitoutuvaa taidetta, tapa elää esteettisiä arvoja korostavaa hyvää elämää.

Teoskuvassa Paula Huhtasen teos ”Onnellinen maapallo”. Kuvaaja Anna-Stiina Saarinen.

Lisätietoja ITE-taiteesta: https://msl.fi/itetaide/

 

Paula Huhtanen: RAUHA-PEACE-МИР 1.3.-12.4.2024

Taidetila Raami, Nokian kirjasto- ja kulttuuritalo Virta, Välikatu 11, Nokia

Avoinna: ma-to klo 9–19. pe klo 9–16. la klo 9–15

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Paula Huhtanen, 045 691 4515, paula.huhtanen@gmail.com

www.paulahuhtanen.fi