Oranssit päivät -aineistonäyttely esillä Virrassa 25.11.-10.12.


16 päivää kestävät Oranssit päivät alkavat kansainvälisenä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä 25.11. ja loppuvat ihmisoikeuksien päivänä 10.12. Kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa Oranssit päivät näkyvät aiheeseen liittyvän aineistonäyttelyn muodossa.

Oranssit päivät -kampanja

Suomen soroptimistien unioni järjestää vuosittain yhdessä UN Womenin kanssa Oranssit päivät. Naisiin kohdistuvan väkivallan vastustaminen on yksi YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin työn neljästä peruspilarista. Oranssit päivät on maailmanlaajuinen kampanja, joka lisää tietoisuutta naisiin kohdistuvasta väkivallasta pyrkien torjumaan väkivaltaa. Keskimäärin joka kolmas nainen maailmassa on kohdannut fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa, ja joissain maissa luku on huomattavasti korkeampi. Kirkkaana ja optimistisena värinä oranssi on naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen väri symboloiden toivoa väkivallattomasta tulevaisuudesta. (Lähde: UN Women).

Kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa Oranssit päivät näkyvät aiheeseen liittyvän aineistonäyttelyn muodossa. Haluamme lisätä tietoisuutta aiheesta, sillä elämä ilman väkivaltaa on jokaisen perusoikeus. Lasten- ja nuortenosastolla 2. kerroksessa näyttelyn teema näkyy oranssina kansivärinä, sen sijaan aikuisten osastolla 3. kerroksessa näyttelyyn valitut teokset kuvastavat eri puolilla maailmaa asuvien ja erilaisista yhteiskuntaluokista olevien naisten elämää väkivallan keskellä. Teoksissa on sekä kauno- että tietokirjallisuutta. 3. kerroksessa Oranssit päivät -näyttely sijoittuu Nokian soroptimistiklubista kertovan näyttelyn yhteyteen.

Näyttelyistä saa lainata ja Oranssien päivien kirjat ovat esillä 25.11.-10.12. Nokian soroptimistiklubista kertova vitriininäyttely on esillä marraskuun loppuun.