Nuoret valtaa kaupungintalon – Huippukokouksessa jaossa 10 000 euroa


Torstaina 6.2. Nokialla järjestetään ensimmäistä kertaa valtuustosalissa huippukokous, jossa koulujen oppilaskuntien edustajat pääsevät päättämään 10 000 euroa koulujen jakamasta määrärahasta.

Koulujen oppilaskuntien hallitukset ovat miettineet etukäteen hankkeita kouluviihtyisyyden parantamiseksi, jotka edustajat esittelevät kokouksessa. Esittelyjen jälkeen nuoret pääsevät päättämään ja äänestämään hankkeidensa määrärahoista, niin että pysytään 10 000euron budjetissa. Hankerahoille on määritelty takuusummat, joiden perusteena on käytetty koulujen oppilasmääriä. Hankehakemuksen on voinut tehdä myös yhteisesti useamman koulun kesken ja näin nostaa hankkeen takuusummaa. Paikalle on osallistumassa edustajat kaikista Nokian ala- yläkoulusta ja lukiosta. Huippukokousta johtaa nuorisovaltuuston puheenjohtaja Markus Koski. Hankkeet on tarkoitus toteuttaa kevään 2020 aikana.

Huippukokouksessa nuoret pääsevät toteuttamaan osallistuvaa budjetointia, jonka tarkoituksena on lisätä vaikutusmahdollisuuksia koulun arjessa ja opettaa samalla rahankäyttöä budjettitasolla. Huippukokouksen järjestää yhteistyössä opetuspalvelut ja nuorisopalvelut.