Nokian Vanhat talot avoinna ensimmäistä kertaa tulevana sunnuntaina 16.6. – yli 20 kohdetta tarjoavat ohjelmaa kaikenikäisille


Nokian kaupunki järjestää ensimmäisen Nokian Vanhat talot -tapahtuman tulevana sunnuntaina 16.6.2019 klo 11-17. Päivän aikana yleisölle avoinna on 23 vanhaa taloa eri puolilla kaupunkia. Kohteita on myös Nokian kylissä Siurossa, Pinsiössä ja Tottijärvellä. Useimmissa kohteissa on rakennukseen tutustumisen lisäksi viihdyttävää oheisohjelmaa, kuten pop up -kahviloita, musiikkia, pihakirppareita tai taidenäyttelyitä.

Branderin torpan sisustusta.

Maksuttomia työnäytöksiä, luentoja ja opaskierroksia
Tampereen Rakennuskulttuurikeskus Piiru ry on yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista. Piirun maksuttomat asiantuntijaluennot painovoimaisesta ilmanvaihdosta järjestetään Kerholassa klo 12 ja klo 14. Tehdas 108:n piha-alueella on koko tapahtuman ajan Piirun työnäytöksiä vanhojen ikkunoiden korjaamisesta ja puuliitoksista sekä punamultamaalin keittoa.

”Nokian Vanhat talot –tapahtuma tarjoaa monipuolista nähtävää tapahtumayleisölle”, kertoo kulttuuri-koordinaattori Erika Honkanen. ”Työnäytökset ja luennot on suunniteltu erityisesti vanhan korjaamisesta kiinnostuneille kävijöille. Opastetuilla kierroksilla puolestaan saa yksittäisiä vierailukohteita laajemman kuvan kaupungin historiasta ja elämänmenosta”, Honkanen jatkaa.

Souranderintiellä järjestetään avoimia kävelyopastuksia klo 11.45, 13.45 ja 15.45, joiden aikana tulevat tutuksi kadun varrella sijaitsevat kulttuurihistorialliset rakennukset ja Nokian teollinen historia. Pitkäniemen Perinneyhdistys ry esittelee Pitkäniemen kirkkoa klo 12 ja klo 13 alkaen.

Päivän ohjelmassa on huomioitu myös perheen pienimmät. Hinttalan kotiseutumuseolla on koko päivän ohjelmaa lapsiperheille. Pihapiirissä lapsille keppihevosrata sekä maksuttomia tikkutalo- ja käpylehmätyöpajoja.

Kohteisiin ja monipuoliseen ohjelmaan voi tutustua tarkemmin verkkosivuilla. Sivuilta löytyy myös kävijöille hyödyllistä tietoa kohteissa vierailemisesta, pysäköinnistä, esteettömyydestä ja ruokapalveluista.

Tutustu ohjelmaan

TAPAHTUMAINFO:
• Nokian Vanhat talot-tapahtuma su 16.6.2019 klo 11-17.
• Mukana 23 vanhaa taloa eri puolilla Nokiaa.
• Tapahtumaan on vapaa pääsy.
• Ohjelma, kohteet ja tapahtumainfo: www.visitnokia.fi
• Tapahtuman järjestää Nokian kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyökumppaneineen.

Lisätietoja Nokian kaupungin kulttuuripalvelut, p. 040 7799 009 tai kulttuuri(at)nokiankaupunki.fi.

Kuva: 1800 -luvun puolivälissä rakennettu Branderin torppa henkii menneen ajan tunnelmaa (Mikko Ovaska/Nokian kaupunki).