Nokian uuden uimahallin rakentamisen aloitusaika on tarkentunut


Uuden uimahallin rakentamisen aloitusajankohta on tarkentunut alueen infran kokonaissuunnittelun ja sen myötä tarkentuneen työaikataulun myötä. Uimahallin rakentaminen päästään aloittamaan syksyllä 2026.

Uimahallin rakennushankkeen lisäksi alueella toteutetaan laajempia, ympäröivän alueen infraan ja kunnallistekniikkaan liittyviä ratkaisuja. Näitä ovat muun muassa alueen liikennöintiin ja kevyeen liikenteeseen sekä vesihuoltoon ja hulevesiin liittyvät ratkaisut.

Rakentamisaikataulun kannalta oleellinen, alueen infraan liittyvä kohde on uuden uimahallin ja jäähallin yhteisen pysäköintialueen rakentaminen. Alueen kokonaissuunnittelussa on tarkentunut, että uimahallin rakentamista ei voida käytännössä aloittaa, ennen kuin uusi pysäköintialue on rakennettu. Toteutussuunnitelman mukaisesti pysäköintialuetta päästään rakentamaan keväällä 2026. Tarkentuneiden suunnitelmien ja aikataulujen mukaan uimahallin rakennustyöt päästään aloittamaan näin ollen elo-syyskuussa 2026. Uuden uimahallin rakentamisajaksi on arvioitu alustavasti noin kaksi vuotta.

Rakentamisaikataulussa huomioidaan muun muassa tulevan uimahallin alueella loppukesällä 2025 pelattavat Frisbeegolfin MM-kilpailut sekä uuden uimahallin paikalla olevan hiekkakentän käyttö varapysäköintialueena uuden pysäköintialueen rakentamisen aikana.