Nokian Taidetalolla avautuva näyttely käsittelee elämän murroskohtia


Nokian Taidetalolla avautuu 5.6.2018 näyttely Murros, joka on kahden eri-ikäisen taiteilijan yhteisnäyttely. Marika Koskimäki-Ketelä ja Terhi Hursti pohtivat näyttelyssään naisen elämän kaarta ja sen kautta elämän eri murroskohtia äitiydestä kuolemaan. Näyttely on avoinna 29.6. saakka.

Molemmat taiteilijat tutkivat taiteessaan tällä hetkellä luopumista, mutta erilaisista näkökulmista. Onko luopuminen vain surua ja tuskaa vai voiko se olla kaunista ja helpottavaa? Pitääkö murroskohtiin liittyä aina kriisi? Marika Koskimäki-Ketelä purkaa teoksiinsa vaihtelevia tuntemuksia murrosikäisen lapsen kasvusta aikuisuuteen, irti päästämisestä sekä elämänkierrosta yleensä. Terhi Hursti puolestaan pohtii teoksissaan millaiselta elämä ja vanheneminen tuntuvat viisikymppisen silmin, miten syvempi tutustuminen itseensä vaikuttaa elämän kulkuun, tasapainon löytymiseen ja onnellisuuteen sekä mitä tuntemuksia läheisten menettäminen herättää.

Näyttelyn teokset on toteutettu hyvin eri tekniikoin eli on pyritty löytämään kullekin murroskohdalle oikea ilmaisumuoto, joten teokset ovat pääosin muste- ja akryylimaalauksia, valokuvia ja sekatekniikkaa. Taiteilijoiden tavoitteena on tuoda esiin näitä vaikeita asioita ja tunteita sekä saada aikaan keskustelua.

Taiteilijatapaaminen pe 29.6. klo 12-16.

Murros
Marika Koskimäki-Ketelä ja Terhi Hursti
5.6. – 29.6.2018
Nokian Taidetalo
Souranderintie 7, Nokia

Avoinna ti, to, pe 10-16, ke 10-18, su 11-15 (sulj. ma & la sekä 21.-24.6.)

Kuva Terhi Hursti: Ihmisarvon puolesta Vapaus