Nokian suosittuun Harjuniittyyn 70 uutta omakoti- ja rivitalotonttia


Nokian uusin asuinalue, Harjuniitty, jatkaa laajentumistaan, kun vuoden 2020 aikana luovutetaan noin 70 uutta omakoti- ja rivitalotonttia. Nokian kaupunki on rakentanut viimeisen vuoden aikana Harjuniityn pohjoisosaan uutta kunnallistekniikkaa ja katuja, joten pientalotonttien kysynnästä odotetaan vahvaa välivuoden 2019 jälkeen.

Harjuniitystä tulee toukokuussa haettavaksi 33 uutta omakotitonttia Satelliitinkadulta ja Taivaankannenkadulta. Nämä tontit ovat rakennettavissa kesällä 2020. Syksyn tonttihakuun tulee 26 uutta omakotitonttia sekä kaksi paritalotonttia Aurinkotuulenkadulta.

– Harjuniitty on ollut todella suosittu asuinalue, josta tiedustellaan omakotitontteja jatkuvasti. Harjuniityn uudelta alueelta luovutettiin ensimmäiset omakotitontit syksyllä 2016 ja nyt alueella on jo valmistunut noin 130 modernia omakoti- ja rivitaloa. Viime kesänä Harjuniityn yhtenäiskoulun ja päiväkodin viereen valmistui myös dinosaurusteemainen leikkipuisto sekä luontopuupuisto, kertoo maankäyttöinsinööri Teemu Valkolehto.

Neljä rivitalotonttia haettavaksi helmikuussa

Harjuniitystä tulee haettavaksi neljä rivitalotonttia, jotka myydään kiinteään hintaan. Rivitalotonttien hakuaika on 21.2. – 9.3.2020 klo 12 mennessä. Rivitalotontit ovat rakennettavissa toukokuussa 2020 ja niiden rakennusoikeus on 550-800 k-m².

– Harjuniityn pohjoisosaan on suunniteltu kaavamuutoksen yhteydessä myös lisää rivitalotontteja, jotka olisivat haettavissa myöhemmin tänä vuonna. Harjuniitty on ollut kysytty alue myös rakennusliikkeiden keskuudessa. Viimeksi rivitalotontteja oli haettavissa vuonna 2018, jolloin kaikki seitsemän tonttia menivät heti ensimmäisessä haussa, sanoo Valkolehto.

Sekä omakoti- että rivitalotonttien hakuajan päätyttyä järjestetään tarvittaessa julkinen arvonta. Omakotitontin voi joko ostaa tai ensin vuokrata ja myöhemmin lunastaa omaksi halutessaan.

Harjuniitty ja keskusta ovat suurimpia kasvualueita Nokialla. Nykyinen asemakaava-alue mahdollistaa Harjuniittyyn 2500 asukasta. Yleiskaavassa on huomioitu Harjuniityn laajentuminen länteen, jolloin asuinalueen väestömäärä voisi lisääntyä noin 4000 asukkaaseen vuoteen 2030 mennessä.

Lisätiedot:
maankäyttöinsinööri Teemu Valkolehto, puh. 044 486 0976