Nokian Kuvataiteilijat ry:n vuosinäyttelyssä hieno kattaus jäsenien teoksista


Nokian Taidetalolla avautuu perjantaina 26.4. Nokian Kuvataiteilijat ry:n 61. vuosinäyttely. Näyttelyn on juryttänyt kuvataiteilija, taidegraafikko Pälvi Hanni. Avajaisviikonloppuna näyttely osallistuu Pirkanmaan taidesuunnistukseen, ja päätöstilaisuutta vietetään Nokia-viikolla taidekaraoken merkeissä.

Etualalla on Riitta-Liisa Oulujärven naishahmoa kuvaava pronssiveistos "Tuulee". Taustalla on Mikko Salosen pronssiteos "Ei vielä", jossa luurankohahmo kannattelee tiimalasia.

Pälvi Hanni kertoo: ”Näyttelyyn tarjotuista teoksista välittyy vilpitön ja aito kiinnostus taiteen tekemiseen. Tämä näkyy niin sisällöllisen kuin teknisen toteuttamisen kautta. Aihemaailmat teoksiin löytyvät tekijöiden lähipiiristä niin henkilökuvina kuin maisemakuvauksina. Osa maisemallisista teoksista viittaa värien tai muotokielen kautta myös mielentiloihin. Aiheiden tutkiminen ja teoksen toteuttaminen sekä sen valmiiksi saattaminen on tärkeä matka tekijälle. Katsojana olen otettu saadessani kulkea tämän matkan heidän kanssaan tässä näyttelyssä. Teoksista välittyy tekemisen aito tunne. Vuosinäyttely on hieno kattaus Nokian kuvataiteilijat ry:n jäsenien teoksista. Teokset käyvät näyttelyssä omaa mielenkiintoista vuoropuheluaan niiden eri tekijöiden kanssa.”

Nokian Kuvataiteilijat ry:n vuosinäyttely
Nokian Taidetalo
Souranderintie 7, Nokia

Avoinna 26.4. – 26.5.2019
ti, to ja pe 10-16, ke 10-18 ja su 11-15

Poikkeavia aukioloaikoja:
la – su 27. – 28.4. klo 11-17, Taidesuunnistus
suljettu 29.4. – 1.5.

Kuvassa:
Riitta-Liisa Oulujärvi: Tuulee, pronssi, 2018
Mikko Salonen: Ei vielä, pronssi, pakotus, 2016
Leena Joro: Vaaleanpunainen huone, akryyli kankaalle, 2018
Leena Joro: Kotona, öljy kankaalle, 2018