Nokian Kullaanvuoren jätevedenpuhdistamossa vuoto


Nokian Veden jätevedenpuhdistamossa Kullaanvuoressa on havaittu vuoto, minkä vuoksi osittain käsiteltyä jätevettä pääsee valumaan Nokianvirtaan. Tuoreiden näytteiden perusteella arvioidaan, että kyse on lähes kokonaan puhdistetusta jätevedestä. Vuodolla ei ole vaikutusta juomaveteen.

”Työntekijämme huomasi vuodon tänään aamulla noin klo 8. Olemme välittömästi lähteneet selvittämään tilannetta ja ilmoittaneet asiasta viranomaisille. Paikalla on imuautoja, joilla tyhjennetään myös allasta”, kertoo Nokian Veden toimitusjohtaja Ilkka Laukkanen.

Tarkkaa vuotokohtaa ei ole vielä löydetty, kyse on joko altaan tai tontilla kulkevan putken rikkoutumisesta. Rikkoutumisen syyksi epäillään pakkasten nopeaa lauhtumista ja jo ikääntyneitä rakenteita sekä putkia. Kullaanvuoren puhdistamo on rakennettu kahdessa osassa, vuosina 1974 ja 1986. Nokian uuden jätevedenpuhdistamon rakentaminen on suunnitteilla, laitoksen kilpailutus etenee tammikuussa.

Vuotokohta on paikannettu puhdistamon yhteen puhdistuslinjaan. Jätevedenpuhdistamon toiminta jatkuu toisella, erillisellä puhdistuslinjalla. Tarvittavia korjaustoimia tehdään myös viikonloppuna.

Vuotaneen, osin prosessoidun jäteveden määrästä ei ole vielä tarkkaa tietoa. Vuotokohta purkautuu kuitenkin runsaaseen ja voimakkaasti virtaavan veteen, minkä vuoksi näkyviä vaikutuksia ei ole tällä tietoa odotettavissa. Nokianvirran vedestä otetaan yhä näytteitä ja vaikutuksia vedenlaatuun selvitetään.

Nokian Vesi tiedottaa asiasta lisää myöhemmin.

Lisätiedot:
Nokian Veden toimitusjohtaja Ilkka Laukkanen, 040 1404201