Nokian kaupunki luovuttaa Tervasuolta 18 tonttia toukokuun tonttihakuun – Tervasuon edellisestä tonttihausta 15 vuotta  


Etelä-Nokian Tervasuolta tulee tarjolle 18 uutta tonttia kevään 17.5.–3.6. tonttihakuun. Kehittyvä asuinalue on etenkin nuorten lapsiperheiden suosiossa. Tervasuolta ei kuitenkaan ole luovutettu uusia tontteja yli 15 vuoteen.

Tervasuon tonttihaku alkaa 17.5. ja päättyy 3.6. klo 12 mennessä. Uusien omakotitonttien pinta-alat ovat 804–1546 neliömetriä ja rakennusoikeus 260–320 kerrosalaneliömetriä.

 ”Nyt luovutettavat tontit aukeavat kaikkein suosituimpiin ilmansuuntiin: etelään, lounaaseen ja länteen. Kookkailla tonteilla on mainiosti tilaa koko perheen pihapeleille, paljulle ja viihtyisälle terassille tai vaikkapa hedelmäpuutarhalle ja kasvimaalle. Ympärillä Etelä-Nokian luonto tarjoaa hienot puitteet ulkoiluun, retkeilyyn ja rauhoittumiseen”, sanoo Nokian kaupungin tontti-insinööri Arto Heikkinen.

Alueen kaava ja rakennustapaohjeet antavat rakentajille paljon mahdollisuuksia niin julkisivumateriaalien, värien kuin rakennusten sijoittelun suhteen. Alueelle voi rakentaa muun muassa puu-, hirsi- tai kivitalon. Tonttien suuren rakennusoikeiden ansiosta niille sopii myös paritalo, tai rakentaa saa halutessaan jopa kolmeen tasoon.

”Tervasuon tontit ovat heti rakennettavissa ja niille tulee rakentaa omakotitalo kolmen vuoden kuluessa. Tontteihin voi käydä tutustumassa paikan päällä perjantaista 31.5. klo 16 alkaen koko viikonlopun ajan. Tontit merkitään maastoon kyltein ja niiden rajanurkat merkitään puupaluilla”, kertoo tonttipäällikkö Harri Järvenpää.

Tonttiarvontaa voi seurata verkossa 11. kesäkuuta – kysymykset tervetulleita toukokuun tontti-iltaan

Tervasuon tonttiarvontaan voivat osallistua vain yksityishenkilöt, jotka eivät ole saaneet omakotitalotonttia Nokian kaupungilta viimeisen viiden vuoden aikana eli 17.5.2019 jälkeen. Tervasuon tontin voi joko ostaa tai vuokrata. Tarkat tiedot tonteista sekä hakuohjeet ja -lomakkeet julkaistaan tonttihaun alkaessa 17.5. kaupungin verkkosivustolla.

”Tonttihaun jälkeen järjestetään tonttiarvonta tiistaina 11.6. klo 16 alkaen. Arvonta striimataan kaupungin Youtube-kanavalle. Tervasuon tonteista kiinnostuneille järjestetään myös tontti-ilta verkossa 7.5. klo 17 alkaen. Tontti-illassa esitellään hakuun tulevat uudet omakotitontit sekä hakuohjeet. Lisäksi kerrotaan muun muassa alueen asemakaavasta ja rakennusmääräyksistä”, kertoo tontti-insinööri Arto Heikkinen.

Tontti-iltaa varten voi lähettää etukäteen kysymyksiä tontteihin tai rakentamiseen liittyen. Kysymykset tulee lähettää sähköpostitse perjantaihin 3.5. mennessä osoitteeseen: arto.heikkinen@nokiankaupunki.fi.

Nokian kaupungin asiantuntijat vastaavat kysymyksiin tontti-illan aikana. Myös tapahtuman aikana voi esittää kysymyksiä chatissa.

Liittymislinkki sekä tontti-illan verkkotapahtumaan että tontti-arvonnan striimaukseen julkaistaan kaupungin verkkosivuilla osoitteessa: www.nokiankaupunki.fi/tervasuo-sammalisto

_________________________________________________

Lisätiedot:

Harri Järvenpää, tonttipäällikkö, p. 044 486 0976
Arto Heikkinen, tontti-insinööri, p. 050 395 8763